Urheilutähden väite: Joutui valmentajansa seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi 12-vuotiaana - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Urheilutähden väite: Joutui valmentajansa seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi 12-vuotiaana – yksityiskohdat julki oikeuskanteessa

Vapaaottelujärjestön Bellatorin kärpässarjan mestari Ilima-Lei Macfarlane nosti oikeuskanteen entistä koripallovalmentajaansa kohtaan.

Ilima-Lei Macfarlane kertoi traumaattisesta nuoruudestaan.­

29.4.2020 8:19

Vapaaottelija Ilima-Lei Macfarlane ja kaksi muuta havaijilaisen Punahoun koulun entistä oppilasta nostivat oikeuskanteen heihin kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Syytettynä on heidän entinen koripallovalmentajansa. Asiasta kertoi Hawaii News Now.

Väitetyt järkyttävät tapahtumat ajoittuvat vuosiin 2003–2006.

Macfarlane ja hänen siskonsa Mahina kertoivat kanteessa, että koripallovalmentaja oli käskenyt tyttöjä kosketella genitaalialuettaan, tarjonnut heille rahaa seksistä ja lähetellyt heille sopimattomia kuvia itsestään.

Macfarlane, 30, kertoi, että vuosia sitten tapahtunut seksuaalinen hyväksikäyttö vaikuttaa häneen edelleen.

Pelko on ja pysyy.

– Minulla oli 12-vuotiaana sopimaton suhde aikuiseen, joka oli autoritäärisessä valta-asemassa. Se on vaikuttanut sataprosenttisesti siihen, mitä pidän terveenä ihmissuhteena, hän kertoi Hawaii Newsille.

Myös kolmas, nimettömänä pysyttäytyvä oikeusjutun kantaja ilmoitti joutuneensa entisen valmentajan seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi.

Kanteen mukaan valmentaja oli lähetellyt hänelle asiattomia tekstiviestejä, jotka toimivat todisteena oikeusjutussa.

Vuonna 2009 Punahoun koulusta valmistunut Macfarlane kertoi, että hän oli ottanut asian vuoksi yhteyttä koulun johtoon jo 15 vuotta sitten.

Macfarlanen mukaan väitteensä kaikuivat tuolloin kuuroille korville.

Ottelija julkaisi painokkaan tarinansa myös Instagram-tilillään. Julkaisussaan hän kirjoittaa, että hyväksikäyttöön syyllistynyt mies olisi edelleen nuorten kanssa tekemisissä.

– Mikä iljettävää, saimme selville, että hän YHÄ valmentaa ja opettaa nuoria tyttöjä. Joten tässä me olemme, 15 vuotta myöhemmin hakemassa oikeutta. Hän ei voi välttää tätä enää.

Suhtautuminen asiaan on muuttunut oikeuskanteen myötä.

Sisäisen tutkinnan käynnistänyt koulu tiedotti viime viikolla olevansa ”syvästi järkyttyneitä” tapahtuneesta.

Sittemmin vapaaotteluhäkissä mainiosti menestynyt Macfarlane totesi lopettaneensa kovasti rakastamansa koripallon vuosia jatkuneen hyväksikäytön takia.

– Aloin menettää rakkauteni koripalloa kohtaan. Se oli hullua, sillä unelmani oli pelata koripalloammattilaisena WNBA:ssa.

Macfarlane on vapaaottelujärjestön Bellatorin kärpässarjan mestari. Hän on voittanut kaikki 11 ammattilaisotteluaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?