Karmea takaisku Suomen urheilupyhättöön – miljardööri Mika Anttonen jätti itkien Vierumäen konkurssihakemuksen, 150 työttömäksi

Vierumäen Country Club ajautui konkurssiin. Mika Anttonen aikoo pitää urheilutoiminnan pystyssä sijoittamalla ”yli 10 miljoonaa euroa omistaan”.

Vierumäki Country Club on kärsinyt talousvaikeuksista jo pitkään. Yhtiön pääomistaja, miljardööri Mika Anttonen jätti konkurssihakemuksen.

24.4.2020 16:05

Suomen urheiluopistolla Vierumäellä hotelli- ja ravintolabisnekseen keskittynyt Vierumäki Country Club Oy (VCC) on jättänyt perjantaina iltapäivällä konkurssihakemuksen.

Koronaepidemian iskettyä VCC:n toiminta pysähtyi kuin seinään – kuten hotelli- ja ravintola-ala muuallakin.

Yhtiön pääomistaja, miljardööri Mika Anttonen vahvistaa tiedon IS:lle ääni väristen.

– Kyllä, näin on valitettavasti käynyt…, Anttonen vastaa ensin huokaillen.

– En tässä nyt juuri nyt tiedä mitä sanoa, itkettää vaan niin pirusti.

Vierumäki Country Club on kärsinyt talousvaikeuksista jo pitkään. Kesällä 2018 energiayhtiö St1:n pääomistaja Anttonen riensi adjutantteineen apuun.

Hän pumppasi yhtiöön miljoonia ja sai pelastettua sen konkurssilta. VCC oli ajautunut syvään talousahdinkoon suomalaisen jääkiekkoväen omistuksessa.

Suomen jääkiekkoliiton varoja valvova Jääkiekkosäätiö oli yhtiön suurin omistaja ennen Anttosta.

– Eniten tässä koskettavat ihmiskohtalot. Noin 150 ihmistä menetti tänään työpaikkansa, ja kun huomioidaan globaali maailmantilanne, niin tuskinpa kovin moni löytää hetkeen uutta toimeentuloa tilalle, Anttonen sanoo.

– Tämä on karmaiseva isku heille. Korona iski meidän kannaltamme niin saakelin huonoon saumaan.

Bensamiljardööri teki yhtiön hallituksen kanssa isoja strategiamuutoksia VCC:n toimintaan, mutta niitä yhtiö ei ehtinyt saada kuin alkuun ennen koronavirusta.

Vuonna 2019 VCC teki tappiota noin 600 000 euroa.

Vierumäki tunnetaan Suomen urheilun ”mekkana”, pitkäaikaisena huippu-urheilun ja kuntoliikunnan keskuksena. Urheilutoimintaa alueella pyörittää Suomen urheiluopiston kannatusosakeyhtiö (SUK), jonka toimintaan VCC:n konkurssi ei ainakaan suoranaisesti vaikuta.

– VCC:n alla ovat toimineet alueen iso hotelli ja ravintolat sekä toinen golf-kentistä. Niiden elvyttämiseen ehdimme pumpata useita miljoonia euroja, ja teimme nytkin kaikkemme pitääksemme yhtiön hengissä. Mutta vaikka käänsimme kaikki kivet, mikään ei auttanut. Minulta loppuivat yksinkertaisesti rahat, Anttonen linjaa.

– Olen edelleen sitoutunut Vierumäkeen ja teen kaikkeni, jotta se saadaan pidettyä pystyssä, samoin alueen valtava ja hieno infrastruktuuri. Korjausvelkaa on kuitenkin jo pelkästään arviolta 15–20 miljoonaa euroa, joten joudun pumppaamaan sinne vähintään yli 10 miljoonaa omistani.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?