Koronakaranteeni piinaa Benedek Olahia Unkarissa – ”Nyt otetaan luulot pois niiltä, jotka haluaisivat treenata” - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Koronakaranteeni piinaa Benedek Olahia Unkarissa – ”Nyt otetaan luulot pois niiltä, jotka haluaisivat treenata”

Benedek Olah harjoittelemassa Helsingissä keväällä 2019.

Julkaistu: 31.3. 13:29

Pöytätenniksen väriläiskä ei tingi olympiatavoitteestaan.

Kansainvälinen pöytätennisliitto ITTF päätti tyhjentää koronaviruspandemian vuoksi koko kilpailukalenterinsa ainakin kesäkuun loppuun saakka.

Kun Tokion olympiakisat siirrettiin vuodella eteenpäin, myös kevääksi suunnitellut olympiakarsinnat ja MM-joukkuekilpailut siirtyvät myöhempään ajankohtaan.

Suomen ykköspelaaja Benedek Olah on viettänyt Omanin kisojen jälkeen kaksi viikkoa kotikaranteenissa Budapestissa. Olot normaaliin harjoittelun kannalta ovat tosin vähintäänkin haastavat.

– Karanteenitoimet Unkarissa ovat tiukat. Halli on kiinni ja sähköt sieltä poikki, joten nyt otetaan kyllä luulot pois niiltä, jotka haluaisivat treenata, Olah kertoo tiedotteessa.

Olahin lajiharjoittelu on tällä hetkellä nollassa.

– Mietin, ostaisinko pöydän kerrostaloon, että pääsisin edes vähän pelaamaan. Nyt vedän kotona tai sisäpihalla viisi punttitreeniä viikossa ja käyn kolmesti viikossa lenkillä. Muuten sitten lepäilen ja chillailen tyttöystävän kanssa leffojen ja tietokonepelien merkeissä.

Olympiapaikka oli hilkulla

Joulukuun alun Finlandia Openin voitto antoi Olahille mukavan itseluottamuspiikin. Onnistumiset kevään kansainvälisissä kisoissa nostivat suomalaisen maailmanrankingia 24 pykälää sijalle 95.

Nousukunto jätti hieman jossiteltavaa myös suoran olympiapaikan suhteen.

– Qatarin ja Omanin pisteet eivät näy vielä, koska maailmanlista jäädytettiin. Omien laskujeni mukaan olisin nyt sijalla 85, millä olisi tullut todennäköisesti paikka Tokioon. Toisaalta tässä saa nyt lisäaikaa valmistautua, Olah pohtii.

Myös kausi Ranskan Pro A -liigassa jäi Olahilta kesken. Suomalaisen edustama Jura Morez TT oli sarjataulukossa toisena, kun pelit lopetettiin 10. maaliskuuta.

Poikkeusolosuhteet pitävät Olahin nyt toistaiseksi Unkarissa, mutta hän on suunnannut katseensa tiukasti jo ensi vuoteen.

– Vältän matkustamista, enkä poistu edes kotipihalta. Varastossa on ruokaa ja lisää pystyy tilaamaan. Tavoitteista ei tietenkään tingitä – Tokiossa nähdään.

Vajaat neljä vuotta sitten Rio de Janeirossa Olah debytoi ensimmäisenä suomalaisena pöytätennispelaajana kautta aikojen olympiaturnauksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?