NFL aikoo pitää kiinni varaustilaisuuden aikataulustaan, mutta pelaajat varattaneen etänä - Muut lajit - Ilta-Sanomat

NFL aikoo pitää kiinni varaustilaisuuden aikataulustaan, mutta pelaajat varattaneen etänä

NFL:n komissaari Roger Goodell haluaa pitää kiinni NFL:n varaustilaisuuden aikataulusta.

Julkaistu: 27.3. 13:06

Komissaari Goodell kehottaa seuroja ottamaan teknologian käyttöön.

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-sarjan komissaari Roger Goodell kertoi torstaina kaikille 32 joukkueelle, että vuoden 2020 varaustilaisuus aiotaan pitää suunnitellusti 23.–25. huhtikuuta.

NFL:n verkkosivuilla julkaistun muistion mukaan sarjan toimeenpanevan komitean päätös oli "yksimielinen ja yksiselitteinen" sen suhteen, että varaustilaisuus pidetään normaalisti vallitsevasta koronavirustilanteesta huolimatta.

Goodellin mukaan hän on keskustellut monien seurojen omistajien, toimitusjohtajien ja valmentajien kanssa.

– Kaikki tunnustavat, että vallitsevat terveysolosuhteet ovat erittäin epävarmat. Ei ole varmuutta, että voimme valita jonkin toisen päivän ja olla varmoja siitä, että olot olisivat tuolloin huomattavasti suotuisammat kuin nyt, Goodell pyöritteli.

– Uskon, että varaustilaisuudella olisi erittäin positiivinen vaikutus seuroillemme, faneillemme ja koko maallemme.

Goodell kuitenkin tähdensi, että poikkeuksellisessa tilanteessa vuoden 2020 varaustilaisuus järjestettäisiin eri tavalla kuin se normaalisti järjestetään. Hänen mukaan pelaajalupauksia ja heidän perheitään ei koottaisi varaustilaisuuteen samaan paikkaan, vaan tilaisuus järjestettäisiin muuten.

Teknologia avuksi

Maanantaina NFL lopetti pelaajien fysiikkatestit määräämättömäksi ajaksi, eivätkä lääkärit voi tutkia vapaita agentteja tai mahdollisen varauksen kohteina olevia nuoria lupauksia.

Tiistaina komissaari Goodell ilmoitti, että kaikki 32 joukkuetta on käsketty sulkemaan tilansa. Osa joukkueista oli tehnyt näin jo aiemmin.

Torstaina julkaistussa muistiossa Goodell huomautti, että seurojen pitää nyt soveltaa asioita, jotta varaustilaisuus voidaan viedä läpi. Tarkoituksena on hyödyntää teknologiaa, kun suuri joukko ihmisiä ei voi olla samassa paikassa koolla samaan aikaan.

– Ensisijainen tavoitteemme on sellaisten tapojen käyttöönotto, jotka antavat kaikille seuroille mahdollisuuden toimia tasapuolisesti ja että varaustilaisuus saadaan toteutettua kilpailukykyisesti kaikkien seurojen kannalta.

– Kaikkien seurojen tulisi nyt tehdä suunnitelma varaustilaisuuden järjestämisestä tilojensa ulkopuolella siten, että samassa paikassa on rajoitettu määrä ihmisiä ja kommunikointi toisten seurojen ja varaustilaisuuden keskuspaikan kanssa toimii, komissaari paalutti.