UROS LIVE: Tampereen uudelle kansiareenalle julistettiin nimi - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Tampereen uudelle kansiareenalle julistettiin nimi: UROS LIVE

Havainnekuva UROS LIVE -nimeä kantavasta areenasta.

Julkaistu: 5.3. 11:43

Jääkiekon MM-kisat pelataan uudella areenalla vuonna 2022.

Kannen Areena, Kansi-Areena, Monitoimiareena... Arvokkaalla tulokkaalla on monta nimeä, joista uusin on ehkä se hämmentävin: Uros Live.

Nimi tulee Tampereen keskustaan, rautatien päälle rakennettavan tapahtumapaikan pääyhteistyökumppanilta. Uros on vuonna 2011 perustettu teknologiayritys, jonka pääkonttori on Oulussa.

Kymmenen vuoden sopimus julkistettiin torstaina.

Yritys käyttää nimestään versiota, joka kirjoitetaan versaalilla UROS. Areenaa yritys markkinoi vastaavasti nimellä UROS LIVE.

Areenan on Uroksen tiedotteen mukaan valmistumassa aikataulussa ensi vuoden aikana. Areena tarjoaa puitteet maailmanluokan konserteille, konferensseille, messuille, sekä urheilu- ja show-tapahtumille.

Tuleva areena jääkiekkokäytössä.

Lisäksi areenalla tullaan pelaamaan tietysti myös jääkiekkoa. Tampereen liigajoukkueet Tappara ja Ilves ottavat areenan kotihallikseen. Areena tulee olemaan myös vuoden 2022 jääkiekon MM-kisojen päänäyttämö.

Kokonaisuuteen kuuluvat myös hotelli ja kasino. Uros kuvaa ”digitaalisen ekosysteemin” palvelukokonaisuutta ainutlaatuiseksi.

Osapuolet uskovat yhteistyön siivittävän tapahtumaliiketoiminnan uuteen digitalisaation aikakauteen ja siihen, että Uros Live ottaa paikkansa Suomen lisäksi myös Euroopan ykkösareenana.

– Areenan kaltaiselle monipuoliselle kokonaisuudelle on kysyntää modernissa maailmassa, missä elämykset ja palvelut ohittavat kiinnostavuudessa tavaran. Digitaalisessakin ajassa ihmiset haluavat kohdata toisiaan ja kokea asioita yhdessä, yksilöllisiä kokemuksia korostava areenan toimitusjohtaja Marko Hurme lisää.

Areena valmistuu aivan Tampereen keskustaan.

Tiedotteen mukaan Uros Live tulee olemaan Euroopan ensimmäinen kaupungin ydinkeskustassa sijaitseva areena.

– Tulevaisuuden menestyvissä ja kasvavissa kaupungeissa palvelut toimivat digitaalisesti, sujuvasti ja käyttäjälähtöisesti. Tämä on myös Tampereen tavoite.

– Uusi areena on merkittävä virstanpylväs Tampereelle ja meille tamperelaisille. Uros Live antaa mahdollisuuden ympärivuotiseen suurtapahtumien järjestämiseen. Tampere tähtää Pohjoismaiden johtavaksi elämys- ja tapahtumakaupungiksi, painottaa Tampereen pormestari Lauri Lyly.