Kaisa Sali ehti asua Lapissa vain pari viikkoa ennen kuin joutui puukotuksen uhriksi - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Kaisa Sali ehti asua Lapissa vain pari viikkoa ennen kuin joutui puukotuksen uhriksi – ex-huipputriathlonisti toipuu sairaalassa

Entinen huipputriathlonisti Kaisa Sali joutui vakavan väkivaltarikoksen uhriksi sunnuntaiaamuna Kolarissa.

Kaisa Sali kertoi sunnuntaina Instagramissa joutuneensa puukotuksen uhriksi.­

3.2. 9:04

Kaisa Sali kertoi sunnuntai-iltana Instagram-tilillään, että tuntematon henkilö puukotti häntä ylävartaloon kotitalonsa pihalla.

– Tänä aamuna minua puukotti täysin tuntematon henkilö omalla takapihallani. Valtava veitsi lävisti minut yläselästä rintaan asti, Sali kirjoitti englanniksi Instagramissa julkaisemansa kuvan yhteydessä.

Poliisi kertoi aiemmin sunnuntaina, että Kolarissa tapahtui kerrostalon pihassa puukotus. Puukotuksesta epäilty noin 30-vuotias on otettu kiinni. Tapausta tutkitaan tapon yrityksenä.

Helsingissä syntynyt Sali, 38, päätti menestyksekkään triathlonuransa viime lokakuussa. Hän sijoittui kuudenneksi jäähyväiskisassaan, Havaijilla käydyssä Ironman-kilpailussa. Se on lajin arvostetuin kilpailu.

Uransa jälkeen Sali aloitti työskentelyn urheiluravinneyrityksessä ja valmentajana. Lisäksi hän ryhtyi suorittamaan urheiluravitsemuksen jatko-opintoja. Hän kertoi blogissaan 14. tammikuuta muuttavansa miehensä Markuksen kanssa luonnon keskelle Lappiin.

Näin olleen hän ei ehtinyt asua uudessa kodissaan kuin noin pari viikkoa ennen sunnuntain dramaattista tapahtumaa.

Lappi valikoitui mm. Espanjassa ja Yhdysvalloissa viime vuodet viettäneen pariskunnan osoitteeksi, koska he tahtoivat jatkaa seikkailullista elämäntapaansa. Kaisa Sali halusi tehdä töitä omalla tyylillään ja suureksi osaksi etänä.

– Olen ikuisesti kiitollinen, että sain elää unelmani ammattiurheilijana. On kuitenkin uusien unelmien aika. Vaikka joku kohta taulustani haalistuisi väistämättä, haluan jatkaa maalaamista ja lisätä taulun toisiin kulmiin aivan uudenlaisia värejä, Sali kirjoitti tuolloin.

Salin pariskunta ei ehtinyt pitkään etsiä uusia unelmiaan Lapista ennen kuin heidän suunnitelmansa muuttuivat väkivaltaisesti. Onni karmeassa onnettomuudessa on, että Kaisa Salin vammat eivät ole hengenvaarallisia.

– Kaisa on olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa. Voisi sanoa, että onni onnettomuudessa. Kaisa on Lapin keskussairaalassa teho-osastolla tarkkailussa. Huomenna [maanantaina] saamme tietää asiasta lisää, Markus Sali kertoi Yle Urheilulle sunnuntaina.

Kaisa Sali

Syntynyt: 14.8.1981

Omaa sukua: Lehtonen

Ammatti: Valmentaja, konsultti, kestävyysliikunnan ja ravitsemuksen asiantuntija

Koulutus: Elintarviketieteiden maisteri (Helsingin Yliopisto, pääaine ravitsemustiede)

Pituus: 161cm, kilpailupaino 50 kg

Saavutuksia:

Kilpaillut neljä kertaa (2016–19) maailman kuuluisimmassa triathlonkilpailussa, Havaijilla pidettävässä Ironman-kilpailussa. Tästä klassikkokilpailusta Salilla on kaksi viidettä, yksi kuudes ja yksi seitsemäs sija.

Kansainvälisen triathlonliiton pitkänmatkan MM-hopeaa 2014 ja MM-pronssia 2015 ja Euroopan triathlonliiton keskimatkojen Euroopan mestaruus 2015.

Ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa suomalaisnainen, joka on alittanut täyden matkan kilpailussa (3,6 kilometrin uinti, 180 kilometrin pyöräily ja 42,195 kilometrin juoksu eli maraton) yhdeksän tunnin rajan. Sali kellotti ajan 8.48.40 Barcelonassa lokakuussa 2015.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?