Mestarimeloja vapautettiin syytteistä – dopingaineen lähteenä ex-poikaystävän ruumiinnesteet - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Mestarimeloja vapautettiin syytteistä – dopingaineen lähteenä ex-poikaystävän ruumiinnesteet

Kansainvälinen kanoottiliitto on vapauttanut kanadalaisen Laurence Vincent Lapointen kilpailukiellosta. Hän saa jatkaa olympiaunelmansa jahtaamista.

Kaikki kunnossa! Laurence Vincent Lapointe saa jatkaa olympiapaikan tavoittelua.

28.1.2020 23:08

Kanadalainen mestarimeloja Laurence Vincent Lapointe on vapautettu dopingsyytteistä ja kilpailukiellosta. Kansainvälisen Kanoottiliiton kokoama antidopingpaneeli antoi Vincent Lapointelle, 27, luvan jatkaa kilpailemista, sillä paneelin päätöksen mukaan meloja sai elimistöönsä dopingainetta ex-poikaystävänsä ruumiinnesteistä.

Vincent Lapointen elimistöstä löytyi dopingtestissä ligandrolia viime vuoden heinäkuussa. Ligandrol on maailman antidopingjärjestö Wadan kiellettyjen aineiden listalla, koska sillä on samoja vaikutuksia kuin anabolisilla steroideilla. Aineella hoidetaan lihaskatoa ja osteoporoosia. Kanoottiliiton mukaan ainetta löytyi Vincent Lapointen näytteestä hyvin pieni määrä.

Antidopingpaneelin tutkimukset kestivät viisi kuukautta. Tulosten mukaan Vincent Lapointe ei käyttänyt dopingia tietoisesti. Näyte ex-poikaystävän dopingainejäämiä sisältäneistä hiuksista riitti lopulta paneelille todisteeksi melojan syyttömyydestä.

Jalkapalloa harrastanut ex-mies myönsi käyttäneensä ligandrolia sisältänyttä lisäainetta saadakseen energiaa. Hän ei tiennyt lisäaineen sisältävän dopingia eikä kertonut käytöstä silloiselle puolisolleen.

– Olin niin vihainen, että ex-poikaystäväni oli aineen lähde. Toisaalta olin helpottunut, että kuukausien etsinnän jälkeen saimme tietää, miten aine minuun tarttui, erittäin onnellinen Vincent Lapointe kertoi tiedotustilaisuudessa Montreal Gazetten mukaan.

Vaikeita aikoja käryn jälkeen

11-kertainen maailmanmestari sanoi, ettei edes tiennyt, että voi antaa positiivisen näytteen toisen käyttämästä aineesta. Kilpailukiellon jälkeiset kuukaudet olivat hänelle vaikeita.

– Oli vaikeaa nousta aamulla sängystä. Minulla ei ollut tavoitetta, ei mitään, joka puskisi eteenpäin, Vincent Lapointe sanoi Huffington Postin mukaan.

Vincent Lapointelta jäi kilpailukiellon vuoksi väliin viime vuoden kanoottimelonnan MM-sprintit. Hän voi yhä päästä karsinnoista mukaan Tokion olympialaisiin, joissa sprintit ovat ensi kertaa ohjelmistossa. Vincent Lapointea pidetään Tokiossa voittajasuosikkina 200 ja 500 metrillä, sillä hän pitää halussaan maailmanennätystä molemmilla matkoilla. Vincent Lapointe lobbasi vuosien ajan sprintin olympiastatuksen puolesta.

Melojan asianajajan mukaan Wadalla ja Kanadan urheilun eettisellä keskuksella on mahdollisuus valittaa päätöksestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?