Kuosmanen paini pronssiotteluun asti Roomassa – kukisti Savolaisen tärkeässä kohtaamisessa - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Kuosmanen paini pronssiotteluun asti Roomassa – kukisti Savolaisen tärkeässä kohtaamisessa

Elias Kuosmanen kilpailee paikasta olympiaturnaukseen.

Elias Kuosmanen kilpailee paikasta olympiaturnaukseen.

Julkaistu: 15.1. 22:43

Elias Kuosmanen löi Arvi Savolaisen Roomassa.

Elias Kuosmanen ylsi pronssiotteluun asti 97 kilon sarjassa Rooman gp-paineissa keskiviikkona. Hän hävisi pronssiottelun vuoden 2014 maailmanmestarille, Ranskan Melonin Noumonville 2–3 ja sijoittui viidenneksi.

Tärkeämpi saavutus Kuosmaselle oli kuitenkin 3–1-puolivälierävoitto maanmiehestä eli Arvi Savolaisesta. Voitto lienee tuonut Kuosmaselle paikan maaliskuiseen olympiakarsintaturnaukseen, vaikka valmentaja Marko Yli-Hannuksela ei asiaa Ylelle vahvistanut.

– Ottelu oli tiukka ja tasainen, mutta minulla oli koko ajan tunne, että tämä on ihan hallinnassa. Arvi sai aika pitkän mattopätkän siinä, joka päättyi vähän huonoon yritykseen, jonka pääsin passaamaan. Loppu olikin vain johdon pitelemistä, ei ollut enää tarvetta tehdä suorituspisteitä. Arvi tuli pirun kovaa päälle ja laittoi itsensä likoon, mutta sillä lailla ottelu oli hallussani, Kuosmanen kertoi Ylelle.

– Olihan se tärkeä voitto. Tämä piti ensiksi hoitaa, jos haluaa kohti isompia tavoitteita. Se oli yksi voitto, jolla on yksi merkitys tulevaisuudelle.

Tuoreimmat osastosta