Kuvilla rahakasoista leveillyt nyrkkeilytähti on 2010-luvun kovapalkkaisin urheilija – tienestit liki 825 000 000 euroa! - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Kuvilla rahakasoista leveillyt nyrkkeilytähti on 2010-luvun kovapalkkaisin urheilija – tienestit liki 825 000 000 euroa!

Nyrkkeilyn supertähti Floyd Mayweather oli vuosikymmenen kovapalkkaisin urheilija, kertoo Forbes.

Lionel Messi, LeBron James, Floyd Mayweather, Cristiano Ronaldo ja Roger Federer ovat tienanneet jättisummia 2010-luvun aikana.­

27.12.2019 6:35

Floyd ”Money” Mayweather on toden teolla iskevän lempinimensä arvoinen. Forbesin tuoreen listauksen mukaan hän on päättyvän vuosikymmenen kovapalkkaisin urheilija.

42-vuotias viidessä eri painoluokassa maailmanmestaruuden voittanut yhdysvaltalaisnyrkkeilijä tienasi vuosikymmenen aikana käsittämättömät 915 miljoona dollaria (825 miljoonaa euroa).

Mayweather on toistuvasti esitellyt rahojaan sosiaalisessa mediassa. Heinäkuussa hän esimerkiksi julkaisi Instagramissa kuvan, jossa hänen edessään olevalla pöydällä ja penkillä oli esillä liki kaksi miljoonaa dollaria käteisenä.

Kuvan yhteyteen kirjoittamassaan tekstissä Mayweather lähetti terveiset kriitikoilleen.

– Olen kuullut 23 vuotta, että Mayweather leveilee autoillaan, koruillaan, kartanoillaan, naisillaan ja rahoillaan. Olen iloinen, että olette vihanneet minua kaksi vuosikymmentä sen sijaan, että olisitte rakentaneet omaa perintöänne, Mayweather pullisteli.

Uransa kaikki 50 ammattilaisottelua voittanut Mayweather julisti jäävänsä eläkkeelle vuonna 2017 päihitettyään sitä ennen kohuottelussa vapaaottelutähti Conor McGregorin. Nyt Mayweather on julistanut palaavansa jälleen tositoimiin vuonna 2020.

Mayweather tienasi yli puolet koko vuosikymmenen tienesteistään kahdesta ottelusta. McGregorin kohtaamisen lisäksi yhdysvaltalaisen toinen huippuottelu oli vuonna 2015 Filippiinien Manny Pacquaioa vastaan. 41-vuotias Pacquaio yltää Forbesin tienestilistalla kahdeksanneksi.

Mayweatherin jälkeen listan toisen ja kolmannen sijan miehittävät jalkapallon vuosikymmenen jättiläiset, 34-vuotias Cristiano Ronaldo (721 miljoonaa euroa) ja tämän vuoden kovapalkkaisin urheilija Lionel Messi, 32 (676 miljoonaa euroa).

Durant kärkikymmenikön nuorin, Mickelson vanhin

Kymmenen kovapalkkaisimman listalta löytyy nyrkkeilyn ja jalkapallon lisäksi kaksi edustajaa myös kahdesta muusta lajista.

Golftähdistä tienestikuninkaita ovat henkilökohtaisen elämän kriiseistä ja loukkaantumishuolista huolimatta kuudenneksi eniten tienannut Tiger Woods, 43, sekä seitsemänneksi kovapalkkaisimmaksi sijoittuva listan iäkkäin urheilija Phil Mickelson, 49.

Koripalloilijoista Lebron James, 34, on listalla neljäntenä ja joukon nuorin Kevin Durant, 31, yhdeksäntenä. Tennispelaajien palkkakunkku on omissa lukemissaan painiva 38-vuotias Roger Federer, joka löytyy Forbesin listauksesta viidenneltä sijalta.

Viimeisenä kärkikymmenikköön yltää kuusinkertainen F1-maailmanmestari Lewis Hamilton, 34.

Yhteensä vuosikymmenen kovapalkkaisin kymmenikkö tienasi tänä aikana yli kuusi miljardia dollaria, eli viisi ja puoli miljardia euroa. Naisista eniten kahisevaa on kerännyt tennissuuruus Serena Williams, jolle dollareita on tilille kertynyt 215 miljoonaa (194 miljoonaa euroa). Hän mahtuu ainoana naisena neljänkymmenen eniten tienanneen urheilijan joukkoon.

Forbesin listauksessa otetaan huomioon urheilijoiden palkat, palkintorahat, bonukset, yhteistyösopimukset, esiintymispalkkiot ja lisensointitulot. Urheilu-uran päättymisen jälkeen tienattuja tuloja Forbes ei ottanut huomioon.

Kuluneen vuosikymmenen kovapalkkaisimmat urheilijat

10. Lewis Hamilton: 400 miljoonaa dollaria eli 360 miljoonaa euroa.

9. Kevin Durant: 425 miljoonaa dollaria eli 383 miljoonaa euroa.

8. Manny Pacquiao: 435 miljoonaa dollaria eli 392 miljoonaa euroa.

7. Phil Mickelson: 480 miljoonaa dollaria eli 432 miljoonaa euroa.

6. Tiger Woods: 615 miljoonaa dollaria eli 554 miljoonaa euroa.

5. Roger Federer: 640 miljoonaa dollaria eli 577 miljoonaa euroa.

4. LeBron James: 680 miljoonaa dollaria eli 613 miljoonaa euroa.

3. Lionel Messi: 750 miljoonaa dollaria eli 676 miljoonaa euroa.

2. Cristiano Ronaldo: 800 miljoonaa dollaria eli 721 miljoonaa dollaria.

1. Floyd Mayweather: 915 miljoonaa dollaria eli 825 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?