Mika Törrö on Suomen vahvin mies – hänellä on ongelma ratkaistavanaan - Muut lajit - Ilta-Sanomat

205-senttinen ja 175-kiloinen Mika Törrö on Suomen vahvin mies – postin tuoma yllätys aiheutti hänelle ison ongelman

Suomen vahvin mies Mika Törrö ilahtui kutsusta Urheilugaalaan, mutta se toi mukanaan myös ongelman.

Mika Törrö sanoo, että hänestä tuli iso mies syömällä.­

19.12.2019 6:12

Voimamies Mika Törrö sai yllätyksekseen kutsun 16. tammikuuta järjestettävään Suomen urheilugaalaan. Suomen vahvin mies -titteliä hallussaan pitävä Törrö haluaa kernaasti mennä paikalle, mutta hänellä on ongelma. Poikkeuksellisen isolle miehelle ei meinaa löytyä tilaisuuden pukeutumiskoodin mukaista vaatetusta.

Törrö sanoo olevansa 205-senttinen ja painavansa 175 kiloa. Urheilugaalan järjestäjien toiveena on, että miehet saapuvat juhlaan smokkiin tai tummaan pukuun pukeutuneena. Yleensä verkkareissa ja t-paidassa viihtyvältä Törröltä ei tällaista vaatetusta löydy, eikä sellaisen hankkiminenkaan ole täysin yksiselitteistä.

Kontiolahdella asuva Törrö suunnittelee nyt ostosreissua yli 150 kilometrin päähän Kuopioon, jossa hänen tietojensa mukaan on häntä lähin ”isojen miesten” pukuja myyvä liike. Mittatilauspukuun hän ei aio rahojaan pistää.

– Kuopiossa pitäisi olla sellainen ”XXL-resmäni”, mutta en ole vielä sinne ehtinyt lähteä käymään. Ja veikkaan, ettei sieltäkään ihan vaan löydy ihan suoraan sopivaa. Jos sieltä joku puku löytyy, niin sitäkin pitänee sitten muokata, Törrö sanoi Ilta-Sanomille.

Törrö, 40, julkaisi aiemmin Instagramissa hauskan kuvan, jossa hänen päällään oleva takki oli revennyt käden ojentajalihaksen kohdalta.

Hän myöntää, että kuva oli otettu pilke silmäkulmassa ja kyse on lavastuksesta.

– Se oli vähän tekemällä tehty kuva joo. Ei se ollut edes minun takkini, mutta remonttiin se meni, hän naurahtaa.

Sinkkumiehenä elelevän Törrön on ylipäätään vaikea löytää vaatteita. Treenivaatteita ja rentoja vapaa-ajan vaatteita löytyy parhaiten.

– Tavalliseen vaatekauppaan minun on turha mennä ostamaan mitään muuta kuin sukkia. Farkut sain tilattua yhden voimailijakaverin antaman vinkin jälkeen Englannista, hän kertoo.

Miten sinusta tuli noin iso?

– Syömällä, haastattelun lomassa riisiä ja pihviä kitaansa mättävä Törrö vastaa.

– Olin 14-vuotiaana jo yli 190-senttinen, mutta laiha poika. Lihas ja massa alkoivat tarttua vasta aikuisiällä paljon myöhemmin. Kisailun ja treenin lomassa olen syönyt tolkuttomat määrät ruokaa, hän jatkaa.

Mika Törrö on Suomen vahvin mies.­

Törrö on harjoitellut viitisen vuotta intensiivisesti voimamieskisoihin. Nuorempana eri palloilulajeja harrastanut Törrö innostui voimailusta ja punttien kolistelusta vankilassa.

– En halua vankilareissujani sen tarkemmin avata, mutta olen ollut siellä useampia kertoja. Minulla oli 18–35-vuotiaana paljon päihteiden käyttöä, mutta nyt olen ollut raittiina melkein viisi vuotta, Törrö kertoo.

Törrö on voittanut Suomen Vahvin mies -tittelin 2018 ja 2019. Hänen parhain saavutuksensa kansainvälisistä karkeloista on kolmas sija Strongman Champions League -kilpasarjan osakilpailussa.

Törrö on jo 40-vuotias, mutta hän haluaisi silti vielä yltää takavuosien voimailutähtien Jouko Aholan ja Janne Virtasen tavoin maailman vahvimmaksi mieheksi.

Hän satsaa täysillä voimailuun, eikä käy treenaamisen ohella lainkaan töissä.

Törrö kertoo seuraavaa ilman voimannostovarusteita eli vailla penkkipaitaa- tai muita nostamista helpottavia asusteita tehdyistä salituloksistaan: Maastanoston maksimitulos 350 kiloa, etukyykyn maksimitulos 220 kiloa ja penkkipunnerrus kapealla otteella kaksi toistoa 190 kilolla peräjälkeen.

Voimailija Mika Törrö on erittäin iso mies.­

Voimamieskisoissa tarvitaan toki muutakin kuin pelkkää raakaa punttisalilta hankittua voimaa. Kisoissa pärjätäkseen täytyy olla myös nopeutta, kestävyyttä ja ketteryyttä.

– Pelkällä kovalla penkkipunnerrustuloksella ei tee voimamieskisoissa oikeastaan yhtään mitään, Törrö hymähtää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?