Tankotanssitähti Oona Kivelä sai pitkän toimintakiellon, joka tuntuu hänestä kohtuuttomalta – ”Asia on loppuun käsitelty” - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Tankotanssitähti Oona Kivelä sai pitkän toimintakiellon, joka tuntuu hänestä kohtuuttomalta – ”Asia on loppuun käsitelty”

Oona Kivelä ei aio valittaa Suomen Voimalajiliiton lätkäisemästä vuoden toimintakiellosta.

Oona Kivelä aikoo kilpailla ensi vuonna Pole Sports Finland -liiton kisoissa sekä ulkomailla.­

17.12.2019 18:20

Tankotanssin nelinkertainen maailmanmestari Oona Kivelä sai viime lauantaina yhden vuoden toimintakiellon. Kiellosta määräsi Suomen Voimalajiliitto, ja Suomen Tankotanssiliitto kertoi päätöksestä Facebook-sivuillaan. Toimintakielto on voimassa 14.12.2019–14.12.2020.

Tankotanssiliitto kertoi, että Kivelä määrättiin toimintakieltoon epäurheilijamaisesta käytöksestä ja haitanteosta liiton toiminnalle tankotanssin MM-kisojen yhteydessä. MM-kisat järjestettiin Hämeenlinnassa marras-joulukuun vaihteessa. Kivelä, 36, ei itse osallistunut kisoihin sairastumisen vuoksi.

Kivelä kertoi lauantaina Iltalehdelle kuvanneensa MM-kisoja Instagramiin, mikä aiheutti sanktiot. Kivelän mukaan muutkin paikallaolijat olivat kuvanneet kisoja, mutta vain Kivelä oli saanut liitolta rangaistuksen.

Sunnuntaina Tankotanssiliitto perusteli kieltoa tiedotteella. Liiton mukaan Kivelällä oli kilpailuissa urheilijastatus, joka teki hänestä osan Suomen kisaedustusta. Liiton mukaan kyse ei ollut yksittäisen henkilön Instagram-videosta, vaan ”merkittävästä, tahallisesta toiminnasta, joka on omiaan haittaamaan liiton yhteistyösopimuksia”.

– Tällaisessa roolissa henkilöltä voidaan olettaa sääntöjen tuntemusta ja esimerkillistä käytöstä, Tankotanssiliiton Facebook-tilillä kerrottiin.

Kivelä viestitti tänään Ilta-Sanomille, että hän oli vielä kysynyt selvitystä Voimalajiliiton tekemästä kurinpitopäätöksestä.

– Selvityksen mukaan päätös perustuu laittomalle kuvaamiselle ja sen jakelulle kolmannen osapuolen toimesta. Minun kohdalta asia on loppuun käsitelty, Kivelä kirjoitti.

Kivelän mukaan vuoden panna tuntuu hänestä kohtuuttomalta. Hän ei kuitenkaan aio valittaa päätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan, vaikka se olisi mahdollista.

– Muut liitot tarjoavat sen verran paljon kisoja ensi kaudelle.

Kivelä ei ensi vuoden aikana voi osallistua Tankotanssiliiton lisenssin alaisiin tapahtumiin urheilijana, maajoukkueen edustajana, valmentajana, huoltajana tai muuna toimihenkilönä. Muiden lisenssien alaisissa tapahtumissa hän sen sijaan saa kilpailla tai valmentaa. Niin Kivelä myös aikoo tehdä.

– Näillä näkymin kisaan Pole Sports Finland -liiton kisoissa Suomessa sekä muutamassa muussa ulkomaisessa kilpailussa, Kivelä kertoi.

Pole Sports Finland järjestää esimerkiksi tankourheilun ja rengastrapetsin SM-kilpailuja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?