Tankotanssija­tähti Oona Kivelälle ankara rangaistus MM-kisojen tapahtumista - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Tankotanssija­tähti Oona Kivelälle ankara rangaistus MM-kisojen tapahtumista

Suomen Tankotanssiliitto on määrännyt moninkertaisen maailmanmestarin Oona Kivelän toimintakieltoon.

Tankotanssin nelinkertaiselle maailmanmestarille Oona Kivelälle määrättiin ankara rangaistus.­

14.12.2019 21:28

Suomen Tankotanssiliitto on määrännyt tankotanssijatähti Oona Kivelän yhden vuoden toimintakieltoon. Liitto tiedotti päätöksestään sosiaalisessa mediassa lauantaina.

Liiton Facebook-sivuilla kerrottiin, että Kivelälle määrättiin toimintakielto epäurheilijamaisesta käytöksestä sekä haitanteosta liiton toiminnalle tankotanssin MM-kilpailun yhteydessä. MM-kisat käytiin Hämeenlinnassa marras- ja joulukuun vaihteessa.

Liiton kirjoituksessa ei täsmennetty Kivelän toimia, jotka johtivat toimintakieltoon.

Kivelä kertoi tapauksesta oman näkemyksensä Iltalehdelle, joka tavoitti tanssijan Japanista.

– Olen katsomon puolelta kuvannut Instagramiin ystävieni tankoilua MM-kisoista. Yleisössä oli muitakin, jotka kuvasivat kisoja, mutta minä olen tietääkseni ainoa, joka on saanut tästä sanktioita, Kivelä raportoi Iltalehdelle.

Nelinkertainen maailmanmestari Kivelä, 36, ei itse osallistunut kyseisiin kisoihin sairastumisen takia.

Suomen Tankotanssiliiton mukaan Kivelän toimintakielto on voimassa ajalla 14.12.2019–14.12.2020. Tänä aikana aikana Kivelä ei voi osallistua liiton lisenssin alaisiin tapahtumiin urheilijana, maajoukkueen edustajana, valmentajana, huoltajana tai muuna toimihenkilönä.

Iltalehden tavoittama liiton puheenjohtaja Jyrki Rantanen ei halunnut täydentää Kivelän rangaistuksen syitä mainitun Facebook-ilmoituksen lisäksi.

Iltalehden mukaan Kivelä aikoo ensi vuonna osallistua muihin kuin Tankotanssiliiton alaisiin kilpailuihin esimerkiksi ulkomailla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?