Benedek Olah laihtui 8,5 kiloa - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Benedek Olah laihtui 8,5 kiloa

Benedek Olah on tukeutunut henkiseen valmennukseen, jotta tiukat ratkaisuottelut kääntyisivät suomalaisen eduksi.

Benedek Olah on tukeutunut henkiseen valmennukseen, jotta tiukat ratkaisuottelut kääntyisivät suomalaisen eduksi.

Julkaistu: 4.12.2019 19:50

Suomen pöytätennisässä on tukeutunut henkiseen valmennukseen, jotta tiukat ratkaisuottelut kääntyisivät suomalaisen eduksi.

Suomen pöytätenniksen ykköstähti Benedek Olah haluaa toistaa historiallisen temppunsa ja selvitä mukaan olympialaisiin miesten kaksinpelissä myös ensi vuonna Tokiossa.

Olahista tuli Riossa 2016 ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on takonut palloa olympiapöydillä. Riossa Olahin tie tyssäsi toisen kierroksen tappioon.

Rioon Olah kampesi maailmanlistan sijoituksensa kautta, mutta tällä kertaa niin tuskin tulee tapahtumaan. Olah on maailmanlistalla tällä hetkellä 110:s.

Moninkertaisen Suomen mestarin ja tälläkin kaudella kovatasoista Ranskan liigaa pelaavan Olahin toivo lepää ensi huhtikuisessa Moskovan Euroopan olympiakarsinnassa tai ensi toukokuisessa Dohan maailmankarsinnassa.

– Ei auta stressata Tokiota. Nyt pitää pelata vain hyvin ja päästä olympialaisiin. En pääse sinne, jos stressaan, 28-vuotias Olah kiteyttää.

Pöytätenniksen olympiakarsintasysteemi on suomalaiselle lajiväellekin vielä osin sekava, mutta näillä näkymin Moskovasta lipun Tokioon saalistaa neljä parasta ja Dohasta kaksi parasta pelaajaa.

– Olympiakarsinnoissa tulee realistisia pelejä. Maailman parhaat eivät ole siellä paikalla, koska he pääsevät olympialaisiin maailmanlistan perusteella, Olah sanoo.

Henkistä valmennusta

Olah on tukeutunut henkiseen valmennukseen, jotta tiukat ratkaisuottelut kääntyisivät suomalaisen eduksi.

– Olen lähtenyt peleihin stressaamaan ja pohtinut maailmanlistan sijoituksia. Sen vuoksi energiaa ei ole aina riittänyt itse pelaamiseen. Olen muun muassa harjoitellut hengitystekniikoita, Olah paljastaa.

Henkisen puolen lisäksi Olah on virittänyt itsensä parempaan kuosiin myös ulkoisesti. Haastatteluhetkellä Olah popsi isosta muovipurkista viinirypäleitä ja muita hedelmiä.

– Minulla oli laihdutusprojekti niin, että tein myös punttia. Pudotin painoa 8,5 kiloa noin neljän kuukauden aikana. Tosin pari kiloa on tullut takaisin, Olah kertoo.

Räjähtävästä rystystään tunnettu Olah pelaa kotimaassa viikonvaihteessa, kun hän osallistuu Lohjan Finlandia Openiin ykkössijoitettuna.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta