SUEK selvittää seksuaalisen häirinnän laajuuden suomalaisessa urheilussa - Muut lajit - Ilta-Sanomat

SUEK selvittää seksuaalisen häirinnän laajuuden suomalaisessa urheilussa

Julkaistu: 4.12. 8:54

SUEK tekee laajan selvityksen.

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK tekee laajan selvityksen seksuaalisesta ja sukupuoleen perustuvasta häirinnästä suomalaisessa kilpaurheilussa yhteistyössä lajiliittojen kanssa. Selvityksen tarkoituksena on tutkia, ilmeneekö kilpaurheilussa seksuaalista tai sukupuoleen perustuvaa häirintää ja kuinka yleisestä ilmiöstä on kyse.

– SUEK kutsui mukaan 71 urheilun lajiliittoa, Suomen Vammaisurheilu- ja liikunta VAU ry:n sekä jääkiekon SM-liigajoukkueet. Selvityksessä on mukana lähes 50 tahoa sisältäen kaikki suurimmat lajiliitot. Kysely lähetetään selvitykseen osallistuvien lajien 16-vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille kilpaurheilijoille, tiedotteessa kerrotaan.

Raportti selvityksestä valmistuu ensi keväänä.

– Näin laaja selvitys häirinnästä urheilussa on ensimmäinen Suomessa. On hienoa, että liitot lähtevät mukaan selvitykseen. Tämä kertoo urheilun yhteisestä tahtotilasta, epäkohtiin halutaan puuttua ja etsiä ratkaisuja. Paljon on vielä opittavaa ja tehtävää epäasiallisen käyttäytymisen lopettamiseksi, mutta suunta on hyvä. Häirintä ei kuulu urheiluun, SUEKin pääsihteeri Teemu Japisson sanoo.