Voimamies Eddie Hall kertoi karmaisevan esimerkin lajinsa vaaroista - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Painot tippuivat sukukalleuksien päälle – voimamies kertoi karmaisevan esimerkin lajinsa vaaroista: ”Olin vuotaa kuiviin”

Voimamies Eddie Hall oli maailman vahvin mies vuonna 2017.

Voimamies Eddie Hall oli maailman vahvin mies vuonna 2017.

Julkaistu: 24.11.2019 19:02

Maailman vahvimman miehen tittelin vuonna 2017 voittanut Eddie Hall kertoi Daily Mirrorille karmaisevan esimerkin lajinsa vaaroista.

Kun puhutaan painonnoston vaaroista, Eddie Hall tietää mistä puhuu. 31-vuotias englantilainen voitti vuonna 2017 maailman vahvimman miehen tittelin ja onnistui vuonna 2016 ensimmäisenä ihmisenä nostamaan maastavedossa käsittämättömät 500 kiloa.

Daily Mirrorin haastattelussa Hall kertoo laajasti elämästään ja tiestään oman lajinsa huipputähdeksi.

Eddie Hall tositoimissa vuonna 2017.

Eddie Hall tositoimissa vuonna 2017.

Lähes 180 kiloa painava Hall kertoo syövänsä 8000 kalorin edestä ruokaa päivittäin ja myöntää, että terveyden suhteen voimamiespiireissä mennään monesti riskirajoilla.

– Voimamiehen homma ei ole tervettä aivan terävimmällä huipulla. Ollakseen paras maailmassa, täytyy kroppaa rääkätä äärirajoille asti. Painoin päälle 200 kiloa voittaessani maailman vahvimman miehen tittelin. Terveysviranomaisten mukaan olisin kuolettavan ylipainoinen, mutta se on kaikki lihasta, Hall toteaa.

– Käyn lääkärintarkistuksissa säännöllisesti, enkä ole vielä onneksi kohdannut ongelmia. Mutta maratonjuoksijoita ja jalkapalloilijoitakin kuolee, kaikissa lajeissa on omat riskinsä.

Hallista tuli vuonna 2016 ensimmäinen ihminen, joka on onnistunut nostamaan maastavedossa 500 kiloa.

Hallista tuli vuonna 2016 ensimmäinen ihminen, joka on onnistunut nostamaan maastavedossa 500 kiloa.

Erikoislaatuisen elämäntyylin aiheuttamien riskien lisäksi Hall kertoo karmaisevan esimerkin myös jättimäisten painojen kanssa taiteiluun liittyvistä väistämättömistä loukkaantumisista.

– Pinosin jalkaprässiin ison kasan isoja painoja ja sitten kuulin tömähdyksen. Painot romahtivat suoraan penikseni päälle. Olin vuotaa kuiviin. Se oli paha tilanne, pahin ikinä. En kuitenkaan jäänyt huutamaan apua, nostin vain painot ylös ja ajoin sairaalaan, jossa minut tikattiin. Palasin treeneihin melko pian, Hall muistelee.

Brittien saarilla Hall on ollut tämän vuosikymmenen menestynein voimamies. Hän voitti Britannian vahvimman miehen palkinnon viisi kertaa perättäin vuosina 2014–18.

Tuoreimmat osastosta