Kommentti: Kurdikenraali kannusti UFC:ssä otellutta Makwan Amirkhania – panoksena oli paljon muutakin kuin raha ja kunnia

Julkaistu:

Kommentti
Makwan Amirkhani sai ennen UFC-ottelua kannustusviestin kenraali Mazloum Abdilta.
Pohjois-Syyrian kurdijoukkojen komentaja, kenraali Mazloum Abdi ei yleensä urheilusta paljon twiittaile. Turkin armeijan puristuksessa on muutakin mietittävää, epäilen.

Lauantaina Abdi kuitenkin lähetti yli 80 000 seuraajansa nähtäväksi Makwan Amirkhanille osoitetun viestin.

– Tervehdin rohkeuttasi ja toivon sinulle kaikkea menestystä. Toivomme, että sinusta tulee äänemme, Abdi kirjoitti.

Kurdisyntyinen Amirkhani sanoi ennen lauantain otteluaan ajattelevansa maanmiestensä tilannetta Syyriassa ”koko ajan”. Hänen mielestään kurdien on aika saada oma maa.

Amirkhani hävisi ottelunsa yhdysvaltalaiselle Shane Burgosille kolmannen erän teknisellä tyrmäyksellä. Rohkeuden puutteesta häntä ei voi syyttää, mutta UFC:n haastajalistojen miehet ovat kovia urheilijoita, joiden voittaminen ei ole helppoa.

Amirkhani näytti avauserässä kaksikosta taitavammalta niin pystyssä kuin matossa, mutta Burgos oli fyysisesti parempi. Se näkyi iskuvoimassa, iskunkestävyydessä ja kunnossa.

Amirkhanin tappio tarkoittaa sitä, että haaveet UFC-tapahtumasta Suomessa voi luultavasti toistaiseksi haudata. Vaikealta näyttää myös kurdien tilanne, mutta sitä ei voi yhden urheilijan harteille sälyttää.

Amirkhani taisteli Madison Square Gardenin häkissä loppuun asti. Ei hän tähän tappioon luovuta. Kamppailu suurten haaveiden puolesta jatkuu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt