UFC-kehässä romahtanut Makwan Amirkhani joutui sairaalaan – kertoi lääkärin lausunnosta: ”Voi johtaa sydänkohtaukseen tai kuolemaan”

Julkaistu:

Vapaaottelu
Suomalainen vapaaottelutähti Markwan Amirkhani koki kovia New Yorkissa.
Makwan Amirkhani kärsi Madison Square Gardenissa käydyssä ottelussa kolmannen erän tyrmäystappion yhdysvaltalaiselle Shane Burgosille.

Vahvasti avauserässä esiintynyt Amirkhani väsyi ottelun edetessä ja joutui ottamaan vastaan rajuja iskuja. Lopulta kehätuomari keskeytti yksipuoliseksi muuttuneen kamppailun.

Sunnuntaina Amirkhani julkaisi Instagramissa pitkän päivityksen, jossa hän kertoi ottelun jälkeisistä tapahtumista. Hän pyysi anteeksi huonoa esiintymistään ja onnitteli Burgosia.

– Minut vietiin ottelun jälkeen suoraan sairaalaan. Kärsin äärimmäisestä nestehukasta ja jouduin tiputukseen, Amirkhani kirjoitti.

– Lääkäri oli huolissani tilastani ja kehotti minua jäämään hoidettavaksi. Hänen mukaansa munuaiseni on vaurioitunut ja kaliumtasoni olivat nousseet vaarallisen korkeiksi. Se voi johtaa sydänkohtaukseen tai kuolemaan.


Amirkhani ei kuitenkaan jäänyt sairaalaan, koska halusi ottaa yhteyttä äitiinsä ja näyttää tälle olevansa kunnossa.

– Voin kuvitella, että äidistä on kamalaa katsella, kuinka hänen poikaansa hakataan.
Päivityksessään Amirkhani myös pohti hyytymisensä syytä. Hän kertoi, että ei ollut palautunut painonpudotuksen jälkeen tavalliseen tapaan. Yleensä hän painaa ottelupäivänä 72–75 kiloa. Nyt paino oli jäänyt 69 kiloon.

– Tämä oli ensimmäinen merkki siitä, että jotain saattaa olla pielessä.

Kun Amirkhani alkoi lämmitellä ottelua varten, hän huomasi väsyvänsä poikkeuksellisen nopeasti.

– Silloin tiesin varmaksi, että asiat eivät ole kunnossa. En kuitenkaan sanonut kenellekään mitään, koska pelkäsin, että ottelu peruutetaan.
Ensi kertaa Pohjois-Amerikassa otellut Amirkhani arveli Suomen ja USA:n välisen aikaeron olleen yksi keskeinen syy vaikeuksiinsa. Hänen sisäinen kellonsa oli sekaisin.

– Jos minulle olisi annettu tyyny ja peitto, olisin nukahtanut hetkessä.

Amirkhani kertoi torstaina IS:lle, että hänen piti alun perin matkustaa USA:han jo hyvissä ajoin ennen ottelua. Viisumivaikeuksien vuoksi hänen matkansa New Yorkiin siirtyi kuitenkin viikolla.


Avauserän jälkeen Amirkhani kertoi olleensa niin väsynyt, että ei pystynyt edes pitämään käsiään yhdessä. Hän ei kuitenkaan halunnut luovuttaa ja pysyi häkissä katkeraan loppuun saakka.

Amirkhani vannoi oppivansa virheistään ja palaavansa häkkiin vahvempana. Hän kirjoitti päivityksensä englanniksi, mutta siteerasi sen lopuksi suomalaista lentävää lausetta:

– Ei saa jäädä tuleen makaamaan!

Amirkhani, 30, on otellut urallaan nyt seitsemästi jättipromootio UFC:ssä. Tappio Burgosille oli hänen uransa toinen. Voittoja Amirkhanilla on viisi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt