Makwan Amirkhani haluaa tuoda UFC-sirkuksen vihdoin Suomeen – ”Se on tästä matsista kiinni”

Julkaistu: , Päivitetty:

UFC
Makwan Amirkhani on valmistautunut kaappaamaan pääroolin Madison Square Gardenissa lauantaina.
Kolme kolmen viikon harjoitusleiriä Irlannissa. 11 juoksulenkkiä viikossa. Luomuruokaa ja pullovettä. Selibaatti.

Vapaaottelija Makwan Amirkhani on valmistautunut uransa suurimpaan otteluun tarkemmin kuin koskaan aikaisemmin.

Amirkhani kohtaa lauantaina New Yorkin legendaarisessa Madison Square Gardenissa kotikaupungissaan ottelevan Shane Burgosin.

Burgos on rankattu höyhensarjan mestarin Max Hollowayn 12. haastajaksi. Hän on Amirkhanin kuuden ottelun mittaisen UFC-uran ensimmäinen rankattu vastustaja.

– Olen enemmän kuin valmis. Olen niin valmis kuin voi olla, Amirkhani vakuutti torstain tiedotustilaisuudessa.

– Olen ollut pitkään valmis. Olen aliarvioinut omia taitojani mutta en enää. Olen sen verran kypsä, että tajuan miten kova mä olen.

Amirkhanille pelkkä fyysinen valmius ei kuitenkaan riitä. Tuskin kukaan muu suomalaisurheilija ymmärtää yhtä hyvin, että nykyajan ammattiurheilussa pelkkä voittaminen ei riitä.

– Olen miettinyt, mitkä ovat ne keinot, joilla pystyn varastamaan koko shown. En halua palaa tästä kakusta, haluan koko kakun, Amirkhani täräytti.

– Olen miettinyt, miten voin sen parhaalla mahdollisella tavalla tyylikkäästi tehdä. Miten voin jopa kävellessä häkkiin saada koko yleisön puolelleni. Kyllä mä olen miettinyt mitä tulen sanomaan, eleet ja kaikki.

New Yorkin tapahtuman pääottelussa kohtaavat vapaaottelun supertähdet Nate Diaz ja Jorge Masvidal. Burgos–Amirkhani käydään illan puolivälin paikkeilla.

– Luulen, että olen tällä hetkellä muiden varjossa, mutta mä tulen esiin lauantaina, Amirkhani sanoi.

– Kun se hetki koittaa ja saan mahdollisuuteni, näytän koko maailmalle.

Maailman suurin vapaaotteluorganisaatio UFC ei ole vielä koskaan tuonut sirkustaan Suomeen. Nyt piireissä kuiskitaan, että aika saattaisi olla jo ensi keväänä kypsä Helsingin tapahtumalle.

Syynä on Amirkhanin vetovoima. Se kuitenkin kärsisi kovan kolauksen, mikäli Burgosin käsi nousee lauantaina kohti Gardenin kattoa.

Amirkhani on kuullut huhut Suomen-tapahtumasta. Hän on tietoinen ottelun panoksesta.

– Kyllä se on tästä matsista kiinni, ollaan rehellisiä. Jos voitan tämän matsin, olen rankingissa ja pystyn haastamaan ihan kenet vaan, Amirkhani sanoi.

Amirkhanin katse on kuitenkin pidemmällä kuin Burgosissa tai Suomessa ottelemisessa. Itsevarma turkulainen janoaa UFC:n mestaruutta.

– Mä katson Max Hollowayta. Niin kauan kuin hänellä on vyö, katson kohti häntä. Kun joku muu saa vyön, katse siirtyyy kohti häntä. Teen niin siihen asti, kunnes mulla on vyö.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt