Makwan Amirkhani ajattelee Syyrian kurdeja ”koko ajan” – kriisin aiheuttanut Trump tulossa katsomaan otteluiltaa - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Makwan Amirkhani ajattelee Syyrian kurdeja ”koko ajan” – kriisin aiheuttanut Trump tulossa katsomaan otteluiltaa

Julkaistu: 1.11.2019 1:37

Presidentti Donald Trump tulee mediatietojen mukaan katsomaan UFC-tapahtumaa, jossa myös Makwan Amirkhani esiintyy.

Vapaaottelija Makwan Amirkhani käy lauantaina New Yorkin Madison Square Gardenissa uransa suurimman ottelun. Hän kohtaa UFC 244 -tapahtumassa kotikaupungissaan ottelevan Shane Burgosin.

Amirkhani on syntyperältään Iranin kurdi. Hänen perheensä muutti kiintiöpakolaisina Suomeen irakilaiselta pakolaisleiriltä, kun Amirkhani oli kahdeksanvuotias.

Amirkhani on seurannut erittäin tarkasti tapahtumia Pohjois-Syyriassa, jossa Turkki on hyökännyt kurdeja vastaan.

– Ihan koko ajan, hän myönsi.

Mitä mietit niistä?

– On 2019. Mitä voi miettiä? Monta kansaa pitää murhata ennen kuin maailma herää?

Suomen hallitus tuomitsi Turkin hyökkäyksen ja kertoi, että maahan ei myönnetä asevientilupia.

– Olen ikuisesti kiitollinen siitä, miten Suomi on ottanut asian esille. Se on ollut mulle oikeasti tosi koskettava asia, Amirkhani sanoi.

– Mitä voin tehdä mun kansani eteen, on voittaa tämä matsi ja nostaa (Kurdistanin) lippu esille.

Turkki hyökkäsi Pohjois-Syyriaan sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump veti amerikkalaisjoukot pois alueelta.

Mediatietojen mukaan Trump tulee katsomaan lauantain UFC-iltaa Madison Square Gardeniin. Amirkhanilla ei ollut Trumpille terveisiä.

– Mulla ei ole poliittista näkökulmaa. Tiedän vain, että mun kansa on sellainen kansa, joka ei ansaitsisi tuollaista kohtelua, ei keneltäkään.

Valkoinen talo ei ole toistaiseksi vahvistanut Trumpin läsnäoloa. Yhdysvaltojen istuva presidentti ei ole koskaan aikaisemmin ollut paikalla UFC-tapahtumassa.

Trump oli viime sunnuntaina katsomassa baseballin MLB-sarjan viidettä loppuottelua Washingtonissa. Siellä yleisö tervehti häntä valtavalla buuauskonsertilla.