Robert Whitaker ylsi Catwalk IV:llä tuplavoittoon Helsingin Horse show’ssa

Toisen polven huippuratsastaja hurjasteli maailmancupin uusinnassa ylivoimaiseen voittoon.

Britannian Robert Whitaker otti tupalvoiton Helsinki International Horse show’ssa.

27.10.2019 20:48

Britannian Robert Whitaker juhli Horse show’n 35-vuotisen historian kolmantena ratsastajana pääluokkien tuplavoittoa.

Toisen polven huippuratsastaja otti tapahtuman huipennukseksi sunnuntaina voiton esteratsastuksen maailmancupissa ja lauantaina hän juhli ykkössijaa viiden tähden GP-kilpailussa.

Whitaker oli ruunalla Catwalk IV yhdeksän ratsastajan uusinnassa ylivoimainen ajallaan 38,13. Espanjan Sergio Alvarez Moya ratsasti Jet Runilla toiseksi ajalla 39,81. Belgian Celine Schoonbroodt-de Azevedo oli Cheppettalla kolmas ajalla 40,09.

– En ole tainnut voittaa tällaista tuplaa kuin joissain kansallisissa kisoissa, Whitaker naurahti.

– Jo eilinen voitto tuntui fantastiselta. Tänään hevonen tuntui väsyneeltä, mutta meni silti upeasti.

Helsingin jäähalli on poikkeuksellisen ahdas esteratsastukseen, mutta ratsastajat kehuivat brasilialaisen Guilherme Jorgen suunnittelemaa rataa hevosystävälliseksi.

– Areena edellytti tiukkoja käännöksiä, mutta se sopi hyvin minulle ja hevoselleni. Rata ei kuitenkaan ollut helppo, sillä se vaati nopeita reaktioita ja rytminmuutoksia, Whitaker jatkoi.

Ratamestarille satoi kiitosta

Jorge onnistui suunnittelussa erinomaisesti. Hänen tavoitteenaan on saada uusintaan kahdeksan hevosta. Helsingin GP:ssä seitsemän ratsukkoa selvisi perusradasta virhepisteittä ja maailmancupissa yhdeksän.

– Rata oli vaikea, mutta kilpailun taso oli erittäin hyvä, Jorge kehui.

– Tämä tapahtuma on kehittynyt jatkuvasti, joten tänne on helppo saada huippuratsastajia.

Alvarez Moya kiitti ratamestaria vuolaimmin.

– Maailmancupin rata oli teknisesti vaikea, mutta hevosystävällinen. Hevoset olivat väsyneitä eilisen GP:n jäljiltä, mutta radalla pääsi hyvään rytmiin, Alvarez Moya kehui.

Schoonbroodt-de Azevedo oli samaa mieltä.

– Tämä ei ole iso areena, mutta radalla oli kiva ratsastaa. Tilanteet tulivat vastaan nopeasti, mutta radassa oli hyvä rytmi, belgialaisratsastaja kiitteli.

Ennätysyleisö ja Ekokompassi

Cupin suosikeista vain Ruotsin Peder Fredricson selvitti perusradan virheittä. Uusinnassa Fredricson epäonnistui pahasti ja jäi seitsemänneksi hevosellaan H&M Christian K.

Fredricson johtaa maailmancupia kahden ratsastetun osakilpailun jälkeen.

Kenttäratsastuksen saksalaistähti Michael Jung oli kilpailussa kymmenes, maailmanrankingin kakkosratsastaja Martin Fuchs 13:s ja sveitsiläinen olympiavoittaja Steve Guerdat 20:s.

Maailmancupiin osallistui 37 ratsukkoa, mutta mukana ei ollut yhtään suomalaista ratsastajaa.

Horse show’ssa vieraili ennätysyleisö eli 50 194 katsojaa. Lisäksi tapahtumalle myönnettiin ympäristöohjelmastaan Ekokompassi-sertifikaatti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?