Marieke Vervoort kuoli 40-vuotiaana – paralympiavoittaja suunnitteli omat hautajaisensa: ”Valkoisia ruusuja ja kuohuviiniä”

Julkaistu:

Suru-uutinen
40-vuotiaana kuollut Marieke Vervoort kärsi pitkään rappeuttavasta lihassairaudesta, joka havaittiin hänellä 14-vuotiaana.
Marieke Vervoort on kuollut 40-vuotiaana.

Belgialainen voitti kultaa Lontoon paralympialaisten pyörätuolikelauksessa vuonna 2012. Hän saavutti Rio de Janeiron paralympialaisissa hopeaa ja pronssia vuonna 2016.

Vervoort sai kuolinapua.

Hän täytti jo vuonna 2008 kaavakkeet, jotka mahdollistivat eutanasian. Se on laillista hänen kotimaassaan Belgiassa.

Vervoort kuoli tiistai-iltana kotikaupungissaan Diestissä. Kaupunki vahvisti hänen siirtymisensä ajasta ikuisuuteen lausunnossaan.

Vervoortin elämän loppuvaiheet olivat täynnä tuskaa. Hän ei peitellyt haluaan kuolla. Belgialainen kertoi vuonna 2017 suunnitelleensa tarkasti omia hautajaisiaan.

– Siellä on valkoisia ruusuja ja kuohuviiniä kahvitarjoilun sijaan. Haluan tuhkani siroteltavan Lanzarotelle, jossa tulivuori nousee merestä: se on kaunis paikka, hän kertoi Dag Allemal -lehdelle.

Lanzarote oli Vervoortille tärkeää seutua: hän vietti joulujaan siellä vuoden 2008 jälkeen.
Nainen kärsi pitkään rappeuttavasta lihassairaudesta, joka havaittiin hänellä 14-vuotiaana.

Ratakelaaja kertoi avoimesti kärsineensä täysin sietämättömistä kivuista vahvasta lääkityksestä huolimatta. Vervoortin näkökyky heikentyi ajan mittaan merkittävästi, minkä lisäksi yli puolet hänen kehostaan oli halvaantunut. Hän kärsi myös suuresti univaikeuksista ja masennuksesta.