Uuteen beach volley -maajoukkueeseen valittiin kahdeksan urheilijaa – ”Konkaritkaan eivät ole vielä vanhoja”

Julkaistu:

Beach volley
Lentopalloliitto nimesi miesten beach volley -maajoukkueeseen kahdeksan urheilijaa. Ryhmän rahoitus tulee liiton ulkopuolelta.
Suomen miesten tuoreeseen beach volley -maajoukkueeseen on valittu Suomen ykköspari Jyrki Nurminen - Santeri Siren sekä kuusi muuta urheilijaa: Pekka Piippo, Harri Suonikko, Pyry Topio, varusmiespalveluksen maanantaina aloittanut Vili Topio, Valtter Pennanen ja Verneri Vetriö, joka on pelannut Raision Loimun paidassa 160 Mestaruusliigan ottelua.

Lajipiirien kaipaamaan miesten beach volley -maajoukkueen ensi vuoden päätavoite on menestyä toukokuussa järjestettävissä karsinnoissa Tokion kesäolympialaisiin 2020. Lisäksi maajoukkue tavoittelee yhtä EM-kisapaikkaa.

Ryhmään valituista menestynein urheilija on ristijärveläislähtöinen Jyrki Nurminen, 28. Hän on voittanut viisi Suomen mestaruutta ja yhteensä yhdeksän SM-mitalia ja pelannut lähes viisikymmentä kansainvälistä turnausta.


– On erittäin tärkeää, että miesten beach volleyn maajoukkuetoiminta organisoituu tauon jälkeen. Ilman pitkäjänteistä työtä maailman huipulle ei voi nousta. Toisaalta maailman kärkeen pystyy nousemaan myös täältä pohjoisesta. Maailman kenttiä miehissä hallitsevat tällä hetkellä parit Norjasta, Venäjältä ja Latviasta, Nurminen perustelee Lentopalloliiton torstaina julkaistavassa tiedotteessa.

Taustalla sponsori

Vast’ikään raskaat yt-neuvottelut läpikäynyt Lentopalloliitto ei IS:n tietojen mukaan panosta miesten beach volleyyn rahallisesti, mutta antaa toiminnalle maajoukkuestatuksen. Maajoukkueryhmän toiminnan mahdollistaa lajin sisähalleja ja ulkokenttiä pyörittävä yksityinen Biitsi.fi-yritys, joka toimii pääkaupunkiseudulla ja Tallinnassa.

Sisäpiirilähteen mukaan maajoukkueryhmää ei ilman yhteistyökumppania olisi ollut taloudellisesti mahdollista perustaa.

IS kertoi viime joulukuussa, että naisten maajoukkueen budjetti on Lentopalloliiton mukaan ollut noin 220 000 euroa sisältäen Olympiakomitean tuen.

Päävalmentajaksi valittu Jussi Tommola sanoo tiedotteessa, että menestyminen olympiakarsinnoissa vaatii kahdelta parilta hyvää onnistumista.


– Siksi talven harjoitusryhmä on näin iso. Lisäksi iso ryhmä mahdollistaa monipuolisen harjoittelun, hän toteaa.

– Jyrki ja Santeri ovat maajoukkueen kulmakivet. Nuoret tuovat taas uutta näkemystä ja monella heistä on mahdollisuus nousta kansainväliselle tasolle. Joukkueen konkaritkaan eivät ole vielä vanhoja kansainvälisillä kentillä. Useat lajin huippunimet lähentelevät jo 40:tä ikävuotta, Tommola sanoo tiedotteessa.

Miesten beach volley -maajoukkue

Jyrki Nurminen

Pelirooli: puolustaja

Ikä: 28

Kansainväliset turnaukset: 47

EM-kisoissa 25:s 2017, SM-mitalit: 5+2+2

Santeri Sirén

Pelirooli: torjuja

Ikä: 23

Kansainväliset turnaukset: 38

Viidet nuorten arvokisat: YOG 4:s 2015, U20 EM 4:s 2015, SM-mitalit: 2+2+0

Pekka Piippo

Pelirooli: torjuja

Ikä: 36

Kansainväliset turnaukset: 38

EM-kisoissa 25:s 2017, SM-mitalit: 4+1+3

Harri Suonikko

Pelirooli: torjuja

Ikä: 31

Kansainväliset turnaukset: 9

SM-mitalit: 0+2+3

Pyry Topio

Pelirooli: puolustaja

Ikä: 24

Kansainväliset turnaukset: 7

SM-mitalit: 0+1+0

Vili Topio

Pelirooli: puolustaja

Ikä: 20

Kansainväliset turnaukset: 6

Viidet nuorten EM-kisat: paras sijoitus 17:s

Valtter Pennanen

Pelirooli: torjuja

Ikä: 20

Kansainväliset turnaukset: 4

Kolmet nuorten EM-kisat: paras sijoitus 17:s

Verneri Vetriö

Pelirooli: puolustaja

Ikä: 27

Kansainväliset turnaukset: 1

Island Games -voitto 2019, Lentopallon Mestaruusliigassa 160 ottelua

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt