Simone Biles teki voimisteluhistoriaa – 22-vuotias supertähti on nyt voittanut 23 MM-mitalia - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Simone Biles teki voimisteluhistoriaa – 22-vuotias supertähti on nyt voittanut 23 MM-mitalia

Simone Biles iloitsee onnistuneesta hypystään.

Simone Biles iloitsee onnistuneesta hypystään.

Julkaistu: 12.10.2019 18:23

Simone Biles voitti hyppyfinaalin ja teki historiaa.

Telinevoimistelun supertähti Simone Biles teki lauantaina jälleen uutta urheiluhistoriaa. Hän nousi jakamaan valkovenäläisen Vitali Štšerbon hallussa pitämää ennätystä kaikkien aikojen eniten MM-mitaleita voittaneena telinevoimistelijana.

Biles, 22, voitti lauantaina Stuttgartin MM-kisoissa naisten hyppyfinaalin, ja kasvatti MM-mitalien määränsä samaan kuin 1990-luvulla loistanut Štšerbo, 23:een.

Biles vei hyppyfinaalin selvästi; hän sai hypyistään pisteet 15,399, kun hopealle sijoittuneen tiimikaveri Jade Careyn pisteet olivat 14,883. Eroa oli 0,516 pistettä.

Pronssi meni Iso-Britannian Elissa Downielle pistein 14,816.

Simone Biles voitti hyppyfinaaliin. Ensimmäisestä hypystään hän sai pisteet 15,333 ja toisesta 15,466.

Simone Biles voitti hyppyfinaaliin. Ensimmäisestä hypystään hän sai pisteet 15,333 ja toisesta 15,466.

Biles oli jo aiemmin kaikkien aikojen eniten telinevoimistelun MM-mitaleita voittanut naisvoimistelija.

Vuonna 2013 ensimmäiset MM-mitalinsa saavuttanut Biles on hallinnut lajiaan ylivoimaisesti viimeiset vuodet. Rion olympialaisten jälkeen hän tosin piti reilun vuoden kilpailutauon, mutta palasi sen jälkeen kilpailuihin entistä parempana ja vieläkin vaikeimmilla sarjoilla.

Hän on nyt saavuttanut 17 MM-kultaa, kolme MM-hopeaa ja kolme MM-pronssia.

Stuttgartin kisoissa Biles nousee mitä todennäköisemmin yksin kaikkien aikojen MM-mitalitilaston kärkeen. Hän selviytyi karsinnoista jokaiseen neljään telinefinaaliin.

Sunnuntaina kisattavissa puomi- ja permantofinaaleissa Biles on suuri mestarisuosikki, ja mitaleitta jääminen vaatii pahoja epäonnistumisia.

Hän on Stuttgartissa voittanut hyppykullan lisäksi jo neliottelun ja joukkuekisan MM-kultamitalit.

Lauantaina hyppyfinaalin jälkeen kisatussa eritasonojapuiden finaalissa Biles jäi jokseenkin odotetusti mitalien ulkopuolelle sijoittumalla viidenneksi. Kyseinen teline on tunnetusti Bilesin heikko kohta. Yhdysvallat sai joka tapauksessa telineeltä mitalin, kun nuori Sunisa Lee, 16, sijoittui pronssille. Mestaruus meni Belgian Nina Derwaelille ja hopea Iso-Britannian Rebecca Downielle.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta