Simone Biles ällistyttää itsensäkin taituruudellaan - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Simone Biles on lähellä tehdä urheiluhistoriaa – tähti ällistyttää itsensäkin taituruudellaan

Simone Biles loistaa Stuttgartin MM-kisoissa.

Simone Biles loistaa Stuttgartin MM-kisoissa.

Julkaistu: 12.10.2019 14:59

Simone Bilesista voi viikonloppuna tulla kaikkien aikojen eniten MM-mitaleja voittanut telinevoimistelija.

Amerikkalainen Simone Biles, 22, nappasi uransa 22:nnen MM-mitalin torstaina, jolloin hän voitti ennätyksellisen viidennen neliottelun maailmanmestaruutensa.

Yhteispisteet 58,999 napannut Biles jätti kiinalaisen hopeamitalisti Tang Xijingin 2,1 pisteen päähän. 2,1 pistettä on voimistelussa merkittävä ero.

Viikonloppuna Biles jatkaa erittäin todennäköisesti ennätystehtailuaan. Stuttgartissa pidettävissä MM-kisoissa on jäljellä vielä telinekohtaiset finaalit. Jos Biles nappaa mitalinkin, hän saavuttaa kaikkien aikojen menestyneimmän voimistelijan, valkovenäläisen Vitali Shtsherbon, MM-saldon 23 mitalia.

Bilesillä on neljä mahdollisuutta tähän, sillä lauantaina vuorossa ovat eritasonojapuiden ja hypyn finaalit ja sunnuntaina permannon ja puomin loppukilpailut.

Simone Biles on voittanut urallaan jo 16 MM-kultaa.

Simone Biles on voittanut urallaan jo 16 MM-kultaa.

142-senttinen Biles on suursuosikki kaikilla muilla telineillä paitsi eritasonojapuilla, joita on pidetty hänen heikkona kohtanaan. Biles oli karsinnassa vasta seitsemäs ja loppukilpailuun pääsee kahdeksan voimistelijaa.

Permannolla Bilesin ei pitäisi epäonnistua. Hän häikäisi jo viime viikon karsinnoissa, jolloin hän teki historian ensimmäisenä naisvoimistelijana kansainvälisellä tasolla kaksoisvoltin kolmella kierteellä ja temppu päätyi voimistelun sääntökirjaan hänen mukaansa nimettynä. Sarjansa päätteeksi hän juhli pudottamalla kuvitteellisen mikrofonin lattiaan.

Myös puomilla Biles sai Stuttgartissa nimensä sääntökirjaan. Biles tarkoittaa nyt puomisarjan alastulossa tehtyä kaksoisvolttia kahdella kierteellä.

Biles debytoi huippuvaikeiden liikkeidensä kanssa jo elokuisissa Yhdysvaltojen mestaruuskilpailuissa, mutta sääntökirjaan ne päätyivät hänen nimellään vasta nyt, kun liikkeet tehtiin onnistuneesti kansainvälisessä kilpailussa.

Bilesin suoritukset ovat ällistyttäneet jopa voimistelijan itsensä.

– Kun katson jälkeenpäin videoita, hämmästelen miten olen oikein tehnyt ne, Biles sanoi torstaisen MM-kultansa jälkeen.

MM-riemu tekee Bilesille varmasti hyvää, sillä hänellä on takanaan myös rankkoja aikoja.

Viime vuonna selvisi, että Biles oli yksi Larry Nassarin uhreista. USA:n entinen maajoukkuelääkäri oli käyttänyt hyväkseen satoja voimistelijoita.

Tuoreimmat osastosta