27-vuotiaan vapaaottelijan traaginen kuolema ihmetyttää Venäjällä – ”Tapahtui se, mitä eniten pelkäsimme”

Julkaistu:

Vapaaottelu
Uzbekistanilainen vapaaottelija Bekzod Nurmatov kuoli 27-vuotiaana.
Venäjän vapaaottelupiireissä todistettiin viikonloppuna suurta tragediaa, kun 27-vuotias Bekzod Nurmatov kuoli Tshetshenian pääkaupungissa Groznyissa järjestetyn ottelun jälkeen.

Uzbekistanilainen Nurmatov kohtasi perjantaina venäläisen vapaaotteluorganisaation ACA:n (Absolute Championship Akhmat) järjestämässä tapahtumassa venäläisen Beslan Isajevin.

Kolme erää kestänyt ottelu oli tasaväkinen, ja venäläismedian mukaan kumpi vain olisi voinut viedä kohtaamisen nimiinsä.

Isajev voitti kuitenkin tuomariston päätöksellä.

Ottelun jälkeen Nurmatov halasi vastustajaansa ja lähti hyvävoimaisen oloisena pukuhuoneeseen. Venäläismedian mukaan uzbekistanilaisottelijan vointi romahti äkillisesti pukutiloissa.

Sairaalaan kiidätetty Nurmatov vajosi koomaan ja kuoli sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Nurmatovin tiimin jäsen kertoi uutistoimisto Tassille, että urheilijalla todettiin aivoverenkiertohäiriö.

Nurmatovin kuolemaa on ihmetelty laajasti vapaaottelupiireissä, sillä kehässä huonosta olosta ei näkynyt merkkejä. Sport Ekspress -lehden haastatteleman ACA:n edustajan mukaan urheilijan voinnissa ei ollut ennen ottelua mitään ongelmaa.

– Tiedämme vain, että ennen ottelua Nurmatov oli terve. Emme tiedä, mitä tapahtui sen jälkeen. Kysykää sairaalasta, organisaatiosta ilmoitettiin.
Myöhemmin ACA:n perustaja Majrbek Hasijev julkaisi Instagram-tilillään surunvalittelut Nurmatovin omaisille.

– Tapahtui se, mitä eniten pelkäsimme. Suremme yhdessä omaisten kanssa, Hasijev kirjoitti.

Myös sambon parissa uraa luonut Nurmatov otteli vapaaottelussa 13 kertaa. Saldoksi jäi 11 voittoa ja kaksi tappiota.