Oikeusmurha! Painija Elias Kuosmasen olympialippu karkasi karusti

Julkaistu:

paini
Elias Kuosmasen taival MM-molskilla päättyi ikävällä tavalla 2–3-pistetappioon.

Kuosmasen turkkilaisvastustaja Cenk Ildemin johti toisen kierroksen MM-keräilyottelua avausjakson jälkeen 3–0, mutta suomalainen rynni hurjasti toisella jaksolla.

Neljän minuutin painin jälkeen Kuosmanen kavensi lukemiksi 3–1, mutta ei saanut vastustajaa rullattua.

Tämän jälkeen töitä molskilla teki vain yksi mies. Elias Kuosmanen painoi hurjasti päälle ja turkkilainen pakeni alta pois. Jostain syystä mattotuomarin käsi ei noussut varoituksen merkityksi, vaikka aihetta olisi ollut.

Lopulta 6,6 sekuntia ennen loppusummeria turkkilainen pakitti maton reunalla ja mattotuomari näytti epäröimättä turkkilaiselle varoitusta ja suomalaiselle kahta pistettä.

Tuomioon yhtyivät epäröimättä myös arvostelutuomari ja päätuomari. 3–3-pisteet olisivat riittäneet voittoon ja viemään suomalaisen ratkaisevaan otteluun olympiapaikasta.

Turkin valmentajan käsi lävähti kuitenkin haasto-nappulalle ja tapahtumia tutkittiin videolta. Päävalmentaja Marko Yli-Hannukselan ja Kuosmasen hämmästykseksi tilanteesta tuli lopulta vain yksi piste suomalaisille. Mikään ei auta, suuri painimaa jyrää pienen ja sitkeän Suomen.

– Sellaista paskaa tällä kertaa, manasi Yli-Hannuksela kilpailujen juryn toimintaa.

”Myhin” mielestä tilanteessa ei ollut sääntöjen puitteissa mitään arpomista. Ainoa oikea tuomio oli, se jonka maton kolme tuomaria olivat tehneet.

– Eliaksella oli mies selvästi otteessa kiinni ja turkkilainen pakitti ulos. Ei sillä ole merkitystä, että hän astui siinä tilanteessa ensin toisen jalan ulos. Kyllä se oli ihan selvä tapaus. Tuosta kuuluu antaa varoitus ja kaksi pinnaa, Yli-Hannuksela kommentoi tilannetta.

Suomalaiset kreikkalais-roomalaisen painin edustusmiehet jatkavat olympiapaikkojen jahtaamista ensi keväänä Budapestin ja Sofian olympiakarsinnoissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt