Katso ISTV:stä suorana suunnistuksen Viestiliiga osa 6: SM-viestit – lähetyksen onnistuminen riippuu verkkoyhteyksistä

Lauantaina 21.9.2019 ratkeavat viestisuunnistuksen Suomen mestaruudet. Kisat ovat samalla suunnistuksen Viestiliigan 6. osakilpailu.

16.9.2019 11:59 | Päivitetty 19.9.2019 10:56

ISTV näyttää suunnistuksen SM-viesteistä suoran lähetyksen, jossa seurataan naisten ja miesten pääsarjojen kilpailuja. Kuviin sattuu varmasti myös suunnistajia muista ikäluokista, koska kaikki sarjat lähtevät matkaan 20 minuutin sisällä.

ERITYISHUOMIO: Ennakkotiedustelu paljasti, että kilpailukeskus on niin etäällä pääteistä ja merkittävistä asutuskeskittymistä, että alueella saattaa olla haasteita tiedonsiirtokapasiteetin kanssa. ISTV:n suora lähetys lähetetään mobiiliverkon yli, ja jos tiedonsiirtokapasiteettia ei ole riittävästi, suora lähetys ei kulje tai tulee pätkittäin. Pahimmassa tapauksessa suoraa lähetystä ei tule lainkaan. Siinä tapauksessa tallenne kisalähetyksestä ladataan myöhemmin katsottavaksi - niin pian kuin suinkin mahdollista - Viestiliigan tallennekansioon Oikean Reitin YouTube-kanavalle tänne. Jos tähän ratkaisuun on pakko päätyä, Oikea Reitti ja ISTV pahoittelevat suoran lähetyksen puuttumista. Kaikki selviää vasta tuotantoryhmän päästessä paikalle lauantaina.

Naisten pääsarja D21 starttaa kello 12:n ryppäässä, miesten H21 kello 12.10 ryppäässä.

ISTV:n lähetys kisasta aukeaa yllä olevaan videoruutuun lauantaina 21.9.2019 kello 11.40. Lähetyksen arvioitu päättymisaika on kello 14.40. ISTV:ssä lähetys näkyy vain suorana, mutta tallenne kisasta tulee myöhemmin katsottavaksi Oikean Reitin YouTube-kanavalle tänne.

SM-viestit 2019 järjestetään Mynämäessä MS-52:n ja Liedon Parman yhteistyönä. Kilpailukeskus toimintoineen on Nousiaisissa, mutta suunnistusradat sijaitsevat kokonaan Mynämäen puolella.

Lähetyksessä kamerat seuraavat viestejä kilpailukeskuksen alueella ja muutamalla tv-rastilla. Silloin, kun kilpailijat ovat kameroiden ulottumattomissa, kisan kulkua seurataan GPS-paikantimien avulla.

Lähetyksen tuottaa Oikea Reitti Oy:n Mikko Reitti, joka myös selostaa lähetykset. SM-viesteissä kommentaattorina on Maria Rantala.

ISTV näyttää suorina lähetyksinä Viestiliigan kauden 2019 kaikki muut kilpailut paitsi Jukolan viestin.

Lue lisää: Suunnistuksen Viestiliiga alkaa – ISTV näyttää kisat suorina lähetyksinä

SM-viestien jälkeen Viestiliigassa juostaan vielä 6.10. päätöskisa Viestiliigan finaali.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?