Elias Kuosmanen painin MM-kisoihin – valtasi kisapaikan kaksintaistelussa - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Painin MM-karsinta ratkesi dramaattisesti – Elias Kuosmanen valtasi kisapaikan kaksintaistelussa!

Elias Kuosmanen (kuvassa) kamppaili MM-kisapaikasta karsinnassa.

Julkaistu: 27.8.2019 12:43, Päivitetty 27.8.2019 12:55

Kuosmaselle MM-kisalippu kolmannen ottelun huikealla nousulla.

Kuortane-hallissa käytiin aamupäivällä sarjan 97 kiloa ylimääräinen karsinta syyskuussa Kazakstanissa käytäviin painin MM-kisoihin.

Kello 11 alkaneessa kaksintaistelussa kohtasivat Elias Kuosmanen ja Arvi Savolainen. Paras kolmesta -järjestelmällä käydyn ekstrakarsinnan voittaja Kuosmanen lunasti matkalipun MM-kisoihin ja tappion kärsinyt Savolainen joutuu tyytymään varamiehen rooliin.

Ekstrakarsinta oli dramaattinen, sillä kisalipun ratkaisu venyi aina kolmanteen otteluun saakka. Ratkaisevassa kamppailussa Kuosmanen nousi toisella jaksolla 2–0-tappioasemasta lopulta 5–2-voittoon lunastaen näin kisalipun.

Kisapaikan lunastanut Kuosmanen oli kamppailun jälkeen onnellinen ja helpottunut.

– Iso kivi putosi sydämeltäni tämän tuloksen myötä. Päätavoitteeni ovat MM-kisoissa ja olympialaisissa, mutta tämä vaihe oli selvitettävä. Matsit olivat tiukkoja, mutta vireeni riitti oman näkemykseni mukaan uuvuttamaan Savolaista ratkaisevasti.

Kuosmasen valmentaja Sauli Heinonen uskoi, että kisalipun kohtalo ratkesi lopulta kokemuksen eduksi.

– Elias on pari vuotta vanhempi ja hiukan kokeneempi. Kovassa paikassa kokemus kovista kansainvälisistä otteluista näkyi ehkä hänen edukseen, vaikka kamppailut olivat äärimmäisen tiukkoja, Heinonen korosti.

Päivän ensimmäinen ottelu kirjattiin Savolaiselle 5–3, mutta toisessa kamppailussa Kuosmanen osoitti kamppailijan luonteensa. Kova vääntö päättyi lopulta Kuosmasen 2–1-voittoon ja näin MM-kisalipun kohtalo ratkaistiin päivän kolmannessa ottelussa, joka kirjattiin Kuosmasen nimiin.

Voit katsoa Kuosmasen ja Savolaisen kolmannen karsintaottelun Suomen Painiliiton Facebook-sivuilta.

Mikäli video ei näy selaimessasi, voit katsoa sen täältä.

Painin MM-kilpailut väännetään Kazakstanissa 14. syyskuuta alkaen.

Arvi Savolainen putosi MM-kisoista.