33-vuotias parasoutaja hukkui veneen kaaduttua harjoituksissa – pystyi vielä irrottamaan itsensä, mutta ote lipesi liian aikaisin

Julkaistu:

Soutu
Parasoutaja Dzmitry Ryshkevich on menehtynyt soudun MM-kisoihin valmistavassa harjoituksessa.
Valkovenäläinen parasoutaja Dzmitry Ryshkevich, 33, on kuollut keskiviikkona harjoituksissa sattuneessa tapaturmassa Itävallan Linzissä, jossa järjestetään tämän vuoden soudun MM-kilpailut.

Ryshkevichin oli tarkoitus osallistua tämän viikon sunnuntaina alkavien MM-kisojen PR1-luokan kilpailuun. PR1-luokassa soutajat käyttävät ainoastaan käsiä ja hartioita.

BBC:n tietojen mukaan valkovenäläinen soutaja oli kaatunut veneellään MM-kisoihin valmistavassa harjoituksessa.

Telegraphin mukaan paikalliset viranomaiset kertoivat Ryshkevichin surullisista viimeistä hetkistä julkaisemassaan tiedotteessa. Tiedotteen mukaan soutaja pystyi kaatumisensa jälkeen vielä irottamaan turvavyönsä vapauttaakseen itsensä veneestä.

– Kun hengenpelastaja lähestyi pelastusveneellä, soutaja piteli vielä kiinni veneestä, mutta menetti sitteen otteensa ja vajosi veden alle. Välittömistä pelastustoimista huolimatta soutajaa ei pystytty löytämään. Turmapaikalla sakea vesi on noin 2,4 metriä syvää, ja näkyvyyttä ei ole juuri lainkaan.

Maailman soutuliiton mukaan sukeltajat löysivät Ryshkevichin ruumiin vasta kolmen tunnin päästä kohtalokkaasta kaatumisesta. Maailman soutuliiton toiminnanjohtajan Matt Smithin mukaan kuolemaan johtaneen onnettomuuden tiedot julkaistaan poliisitutkinnan valmistumisen jälkeen.

Soudun moninkertainen olympiavoittaja, Iso-Britannian Matthew Pinsent esitti surunvalittelunsa Twitterissä, kutsuen tapahtunutta ”karmeaksi uutiseksi lajille ja tapahtumalle”

Myös brittiläinen soutuvalmentaja Eric Kent kommentoi traagista tapahtumaa, vastaten Pinsentin twiittiin.

– Kamalia uutisia, ajatukseni ovat tämän soutajan perheen luona. Pelkään tämän tyypisiä onnettomuuksia valmentaessani parasuotajiamme.

Paralympiakomitean puheenjohtaja Andrew Parsons kommentoi kuolemaa liiton sivuilla seuraavasti.

– Olemme kaikki shokissa tästä uutisesta, ja tällä hetkellä koko paralympialiikkeen ajatukset ovat hänen perheessään, ystävissään ja joukkuekavereissa, Parsons sanoi tiedotteessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt