Suomessa vieraileva shakkilegenda ei saa viisumia Yhdysvaltoihin

Julkaistu:

Shakki
Anatoli Karpov on odottanut viisumia maaliskuusta asti.
Shakin entinen maailmanmestari Anatoli Karpov vierailee viikonloppuna Suomessa.

Venäläinen suurmestari pitää perjantaina luennon Helsingin Shakkiareenasssa ja pelaa lauantaina keskuskirjasto Oodissa simultaanishakkia viittätoista nuorta pelaajaa vastaan.

Karpovilla olisi kysyntää vastaaviin tapahtumiin myös Yhdysvalloissa, mutta tällä hetkellä hänellä ei ole sinne asiaa.

Newyorkilaisen shakkiakatemian omistaja Maxim Dlugy kertoi uutistoimisto Reutersille, että Karpov haki maaliskuussa viisumia Yhdysvaltoihin, mutta sitä ei ole hänelle vieläkään myönnetty.

Karpov, 68, on vieraillut Yhdysvalloissa säännöllisesti vuodesta 1972.

– Hänet kutsuttiin yht´äkkiä haastatteluun Moskovan suurlähetystöön ja häneltä kysyttiin aikooko hän puhua USA:n senaattoreille ja edustajahuoneen jäsenille, Dlugy kertoi Reutersille.

Edes yhdysvaltalaisten poliitikkojen yhteydenotot eivät ole ratkaisseet Karpovin viisumiongelmaa. Näin ollen Karpov ei ole päässyt jatkamaan Dlugyn akatemian oppilaiden opettamista.

– Toivon vilpittömästi Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteiden paranemista, jotta hänelle osoitettaisiin lämmin tervetulotoivotus eikä viivytyksen kylmä käsi, Dlugy runoili avunpyynnössään senaaattori Chuck Schumerille.

Karpov kruunattiin shakin maailmanmestariksi 1975, kun hallitseva mestari, yhdysvaltalainen Bobby Fischer kieltäytyi puolustamasta titteliään häntä vastaan. Karpov menetti MM-tittelin vuonna 1985 hävittyään maanmiehelleen Garri Kasparoville.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt