Valvontakamerat paljastivat kutsumattoman vieraan suunnistuksen MM-kisaradan lähellä: ”Susi saapui tuolta peltojen poikki”

Julkaistu:

Suunnistus
Järjestäjät olivat tietoisia siitä, että kilpailualueella liikkui susia.
Suunnistuksen MM-kisat päättyivät viikonloppuna Norjassa. Huippu-urheilijoiden ja tuhansien katsojien lisäksi paikalle oli saapunut kutsumaton vieras, mutta varsin luonnollinen vieras.

Suunnistus tapahtuu pitkälti metsässä, jolloin ei ole täysin yllättävää, että paikalle saattaa tulla joku metsäineläimistä. Tällä kertaa kisahuumasta kiinnostui susi, joka liikkui lauantaiaamuna noin 800 metrin päässä kisojen pääareenasta. Eläin tallentui muun muassa järjestäjien valvontakameraan.

– Susi saapui tuolta peltojen poikki. Vähän ajan päästä se kääntyi ja lähti pois samaa tietä jota oli tullutkin, silminnäkijä Geir-Arne Isebakke kertoi Aftonbladetille.

Isebakken arvion mukaan susi oli noin 50 metrin päässä kilpailijoista. Hän arveli eläimen säikähtäneen äkkinäistä väenpaljoutta alueella.

Laulussa kysellään ”pahaa sutta ken pelkäisi”. MM-kisojen kilpailunjohtaja Per Bergerudin ei pelokkaisiin lukeudu. Hänen mukaansa järjestäjät olivat tietoisia siitä, että alueella liikkui susia. Hän ei kuitenkaan ollut niistä huolissaan.

– Emme olleet niistä huolissamme. En voisi kuvitellakaan, että susi olisi tullut areenalle, hän sanoi.