Uskomatonta! Hellyttävä ele johti hylkäykseen ja vei kaksoisvoiton - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Uskomatonta! Hellyttävä ele johti hylkäykseen ja vei kaksoisvoiton

Brittitriathlonistit hylättiin, kun he tulivat maaliin käsi kädessä. Olympiapaikkaan heillä on yhä onneksi mahdollisuudet.

Georgia Taylor-Brown (vas.) ja Jessica Learmonth olivat mitaleilla kesäkuussa Leedsin triathlonissa.

15.8.2019 22:30

Tokiossa kilpailtiin torstaina triathlonin olympiakarsintakilpailu. Samoissa maastoissa käydään myös olympialaiset ensi vuonna.

Naisten olympiamatkan kilpailussa brittikaksikko Jessica Learmonth ja Georgia Taylor-Brown ylittivät maaliviivan yhdessä ensimmäisinä ja lunastivat jaossa olleet olympiapaikat, mutta kummankin suoritus hylättiin.

Maannaiset tulivat maaliin sopuisasti käsi kädessä. Triathlonit säännöt sanovat, että maaliin tasatilanteessa tuleminen siten, että ei yritä tehdä eroa toiseen kilpailijaan, on kiellettyä. Säännöt tulkitsevat suorituksen tiimityöksi.

Hylkäyksen seurauksena bermudalainen Flora Duffy nousi kilpailun voittajaksi ja kuittasi olympiapaikan itselleen. Toiseksi sijoittui italialainen Alice Benetto ja kolmanneksi britti Vicky Holland.

Triathlonin perus- eli olympiamatkalla uidaan 1,5 kilometriä, pyöräillään 40 kilometriä ja juostaan kymmenen kilometriä. Tokion kilpailussa juoksumatka oli kuitenkin typistetty viiteen kilometriin kuuman kelin takia, kertoo USA Today.

BBC kertoo, että jos kisassa olisi ollut täysi 10 kilometrin juoksumatka, kolmanneksi noussut Holland olisi lunastanut itselleen olympiapaikan Britannian lajiliiton valintakriteerien mukaisesti.

Nyt urheilijoiden täytyy kuitenkin jännittää kohtaloaan. Testikisan tuloksissa Holland päihitti kärkikaksikkona maalilinjan yli tulleet maannaisensa.

– En tiedä, miten Britannian liitto tekee nyt valintansa. En haluaisi olla valitsijana, Holland sanoi BBC:lle ja mainitsi olevansa erittäin harmissaan ”kaksoisvoiton ansainneiden” Learmonthin ja Taylor-Brownin puolesta.

Juttua täydennetty klo 22.50 ja otsikkoa korjattu. Eurosportin twiitissä väitettiin virheellisesti, että hylkäykset olisivat vieneet brittiurheilijoiden varmat olympiapaikat. Britannian liitto päättää olympiaedustajansa myöhemmin, koska karsintakisassa ei juostu täyttä matkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?