Katso Valtteri Bottas Duathlon tallenteena ISTV:ssä!

Julkaistu:

rac
duathlon
F1-kuljettaja Valtteri Bottas astui lähtöviivalle nimikkokisassaan Liikuntakeskus Pajulahdessa sunnuntaina 18.8.2019. ISTV näytti maastopyöräilystä ja maastojuoksusta koostuvan kisan suorana lähetyksenä, joka on nyt katsottavissa tallenteena.
Kolmatta kertaa järjestettävässä Valtteri Bottas Duathlonissa on ohjelmaa koko päivälle, mutta ISTV:n suora lähetys keskittyy naisten, miesten ja joukkueiden kilpasarjojen lähtöön, joka tapahtuu kello 14. Suora lähetys aukeaa artikkelin yllä olevaa videoruutuun noin kello 13.50. Lähetys näkyy vain suorana, mutta siitä ilmestyy myöhemmin tallenne katsottavaksi.

Tänä vuonna uutuutena kisassa on siis joukkuesarja, jossa osallistujat saavat jakaa osuudet kahden tai kolmen hengen kesken. Kaikissa kilpasarjoissa matkat ovat 5 km juoksu + 20 km maastopyöräily + 3 km juoksu. Kisaan ovat ilmoittautunut myös mm. Krista Pärmäkoski ja Martina Aitolehti, jotka kisaavat joukkuesarjassa omissa tiimeissään.

Yleisöllä on tapahtuma-alueelle vapaa pääsy ja kisaa voi seurata myös radan varrelta. Pajulahden nurmikentällä on klo 10-18 välisenä aikana paljon tapahtumia ja aktiviteetteja, joihin yleisö voi ottaa osaa.

Tapahtumassa on myös hyväntekeväisyysulottuvuus. Tänä vuonna tapahtuman yhteistyökumppani on Westpro4U, joka lahjoittaa 15 000 euroa hyvään tarkoitukseen. Lahjoituskohteiksi valitaan ensisijaisesti liikuntaa edistäviä hankkeita tai kohteita Valtteri Bottaksen kotipaikkakunnan Nastolan lähistöltä.


Mielenkiintoinen uutuus säännöissä on niihin lisätty roskasakko. Jokaisesta reitin varrelle luontoon heittämästään roskasta kilpailijalle napsahtaa yhden minuutin aikasakko.

ISTV:n suorassa lähetyksessä on tavoitteena näyttää myös palkintojenjako noin kello 16, mikäli tulosten vahvistaminen ei kohtuuttomasti veny roskasakkojen, mahdollisten protestien ja muiden kommervenkkien takia. No, tuskin kisassa hirveästi protesteja tulee, sillä se on luonteeltaan rento perhetapahtuma.

– Tavoitteena on tehdä mukava tapahtuma, jossa on rento meininki – kunnon kilpailuhenkeä unohtamatta. Olisi mahtavaa, jos formulafanit ja jengi tulevat sekä Suomesta että ulkomailta katsomaan mistä olen lähtöisin. Urheilu on niin hieno juttu, joten toivon, että tämäkin kilpailu kannustaa ihmisiä liikkumaan enemmän, Valtteri Bottas sanoi tapahtuman verkkosivulla.