Tennispelaajat Serena Williams ja Naomi Osaka ovat eniten tienaavat naisurheilijat. - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Forbes julkaisi eniten tienaavien naisurheilijoiden listan – yksi laji dominoi, yllätysnimi kipusi kakkoseksi

Serena Williams ja Naomi Osaka hallitsevat ylivoimaisesti naisten urheilua palkkapusseilla mitattuna.

Naomi Osaka on noussut toiseksi eniten tienaavaksi naisurheilijaksi, vaikka kesäkaudella peli on sakannut.­

8.8.2019 5:58

Yhdysvaltalainen talouslehti Forbes julkaisi tiistaina perinteisen listansa maailman eniten tienaavista naisurheilijoista.

Tämänvuotinen lista oli varsin yksitoikkoinen, sillä peräti 11 ensimmäistä sijaa menivät tenniksen pelaajille. Ehkä hieman yllättäen japanilainen Naomi Osaka nousi tosissaan haastamaan Serena Williamsia listan kärkisijasta.

Osaka on tienannut Forbesin mukaan edellisen 12 kuukauden aikana 24,3 miljoonaa dollaria (noin 21,7 miljoonaa euroa) ja Williams 29,2 miljoonaa dollaria (noin 26,1 miljoonaa euroa).

Kaksikon tulot ovat ylivertaiset, sillä kumpikin tienaa yli tuplasti kolmanneksi sijoittuneen saksalaisen Angelique Kerberin tienestien verran. Kerber on tienannut 11,8 miljoonaa dollaria (noin 10,5 miljoonaa euroa).

Kiinnostava tarina myy

Osaka, 21, oli vielä vuosi sitten kohtalaisen tuntematon nuori tennislahjakkuus. Hän valmistautui tuolloin Yhdysvaltain Grand Slam -turnaukseen, US Openiin maailmanlistan sijalla 19.

Japanilainen nousi turnauksessa yllätysmestariksi kaadettuaan finaalissa itsensä Williamsin. Kun hän nappasi tammikuussa Australiassa toisen peräkkäisen Grand Slam -tittelinsä, menestystarina oli valmis.

Osakan on monella tavalla helppo markkinoitava. Hän on nuori ja taitava huippupelaaja, jonka perhetausta ei ole aivan tyypillinen. Tennistähti on japanilaisen äidin ja haitilaisen isän tytär ja ensimmäinen japanilainen Grand Slam -voittaja.

Serena Williams on maailman eniten tienaava naisurheilija.­

Osaka muutti jo kolmevuotiaana Yhdysvaltoihin, mutta edustaa sisarensa Marin tavoin synnyinmaataan Japania. Japanilaisten suhtautuminen tuoreeseen tähteensä on kuitenkin ristiriitainen.

Japanilaiset ovat yksi maailman homogeenisimmistä kansoista, eivätkä monikulttuurilliset avioliitot ole yleisiä. Lisäksi Osaka on varttunut muualla. Jopa kiertueen japanilaisilla kanssapelaajilla on hankaluuksia tähteen suhtautumisessa.

Yhtä kaikki, Osakan tarina on kiinnostava ja sitä on helppo myydä. Tämä yhdistettynä menestykseen on johtanut siihen, että pelaajan palkintorahojen ulkopuoliset tienestit ovat kohonneet 16 miljoonaan dollariin (14,3 miljoonaa euroa).

Viime aikoina Osakan peli ei kuitenkaan ole toiminut toivotulla tavalla. Wimbledonin Grand Slam -turnauksessa hän putosi jatkosta jo ensimmäisellä kierroksella.

Joukkuelajit kaukana miesten palkoista

Kuten mainittu, Forbesin rahalistan 11 ensimmäistä paikkaa menivät tennikselle. Ei siis ole epäilystä siitä, mitä lajia naisen kannattaa harrastaa päästäkseen parhaille tienesteille. 15 urheilijan listalla oli yhteensä 12 tennisässää.

Muista lajeista eniten tienaava urheilija on yhdysvaltalainen jalkapalloilija Alex Morgan. Hän on listan 12. sijalla 5,8 miljoonan dollarin (noin 5,2 miljoonaa euroa) tuloilla. Lisäksi listalle pääsivät intialainen sulkapalloilija P.V. Sindhu ja thaimaalainen golfari Ariya Jutanugarn.

Vaikka Morgan onkin listalla, suurin ero miesten kovatuloisimpien urheilijoiden listaan on se, että joukkueurheilijat loistavat pääosin poissaolollaan naisten tilastoissa. Esimerkiksi koripallossa ja jalkapallossa naiset tienaavat murto-osan miesten palkoista.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?