Herrasmieslajin EM-kisat käynnistyivät Suomen voitolla – Helsingissä kamppaillaan maahockeyn nelostasolla

Julkaistu:

Maahockey
Helsingissä maahockeyssa kamppaillaan nelostasolla.
Helsingissä käynnistyi tiistaina maahockeyn miesten nelostason EM-kisat. Isäntämaa Suomen lisäksi menossa ovat mukana Kypros, Norja, Slovenia ja Unkari.

Avausottelussaan Helsingin velodromilla Suomi kohtasi Slovenian. Suomi otti jo alkujaksolla ottelun näppeihinsä ja mailoihinsa. Suomi juoksi, sommitteli ja laukoi, mutta ilman tulosta. Myös Slovenia jäi nollille avausjaksolla.

Toisella puoliajalla Suomen joukkueesta nousivat väkevästi esiin ikänsä Espanjassa asuneet, FC Barcelonaa edustavat Laihon veljekset Sami ja Ari. Heistä etenkin Sami Laiho oli elementissään. Hän kikkaili, järjesti ja maalasi.

Sami Laiho maalasi kaikkiaan kahdesti: 1–0 ja 2–0. Molemmat Laihon maalit olivat rautaisia maanuoliaisia.


Slovenia kavensi 2–1-tilanteeseen, mutta Suomi ei hätääntynyt. Simo Mäkelä nosti maalin edestä nätisti yläkulmaan ja vei ottelun tilanteeseen 3–1.

– Laihon veljesten kokemus näkyi. He ovat pelanneet maahockeyta viisivuotiaasta, ja treenaavat 4–5 kertaa viikossa. He pystyvät tosi hyvin opastamaan ja ohjeistamaan muuta joukkuetta, Suomen vastuuvalmentaja Jan Nylund iloitsi.

Ottelu oli selkeä ja siisti. Siinä ei mätkitty mailalla miestä selkään, ei käytetty mailan "koukkua" kampitukseen.

– Tämä on herrasmieslaji, koordinaattori Markku Heino muistutti.

Maahockeyta pelataan 135 valtiossa. Kovia maita lajissa ovat muiden muassa Intia, Pakistan, Saksa, Hollanti, Uusi-Seelanti, Australia ja Espanja.

– Venäjä on nousussa, Heino mainitsi.

Avauspäivän ensimmäisessä ottelussa Unkari kellisti Norjan maalein 2–1.

Suomen turnaus jatkuu välipäivän jälkeen torstaina, jolloin vastaan asettuu Kypros.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt