Vetouistelun SM 2019 Imatra: Katso tallenteet ISTV:ssä! - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Tulihan niitä vonkaleita! Katso vetouistelun SM-kisatunnelmat tallenteena ISTV:ssä!

Julkaistu: 1.8.2019 13:24, Päivitetty 5.8.2019 12:52

Valtakunnan parhaat kalanaiset ja -miehet mittelivät saaliidensa paremmuudesta vetouistelun SM-kisoissa Imatralla lauantaina 3.8. ja sunnuntaina 4.8.2019. ISTV näytti kisatunnelmat suorina lähetyksinä.

Näky oli melkoinen, kun molempien kisapäivien aamuna yli 150 huippuunsa varusteltua uisteluvenettä ampaisi täydellä kaasulla kohti parhaita apajia Suur-Saimaalle merkitylle kilpailualueelle. Koko päivän vieheitä uitettuaan veneet palasivat saaliiden punnitukseen kisakeskukseen Lammassaaren satamaan hieman Imatran keskustan ulkopuolelle.

Tuossa vaiheessa käynnistyi Kalastajan Kanavan tuottama ISTV:n suora lähetys kumpanakin kisapäivänä. Lähetyksissä aistittiin kisa-alueen tunnelmia, seurattiin punnituksen etenemistä ja näytettiin aamun yhteislähdöstä kuvattua materiaalia.

Suorat lähetykset ovat aikaa sitten päättyneet, mutta nyt voit katsoa tallenteet niistä tämän artikkelin yhteydessä. Sunnuntain lähetyksen tallenne on artikkelin yllä ja lauantain tallenne tässä tässä alla.

Ja tulihan niitä vonkaleita laatikkokaupalla. Oheisissa kuvissa ahventa, kuhaa ja haukea lauantain punnituksesta.

Vetouistelun SM-titteli ratkesi kahden päivän yhteispisteillä. Päivän punnituksessa suurimman saaliin saanut sai 100 pistettä ja siitä kahden pisteen välein 11 ensimmäistä. Seuraavat saivat pisteitä yhden pisteen välein siten, että kaikkiaan 90 parasta sai pisteitä.

Samassa yhteydessä kilpailtiin myös joukkuemestaruudesta. Siinä paremmuus määräytyi punnitustulosten perusteella.

Tulokset löydät Vetouistelun SM 2019 -sivulta tästä.

Kilpailukalat ovat:

  • Kuha, alamitta 45 cm, kerroin 3

  • Ahven, alamitta 30 cm, kerroin 3

  • Hauki, alamitta 55 cm, kerroin 1

Tällaisia ovat vetouisteluveneet. Vavat ovat veneen perässä. Kipparin edessä on kaikenlaista tekniikkaa navigointia ja saaliin paikallistamista varten. Kuvassa Team Humminbird.

Alkuosa artikkelista on muokattu tallenteiden julkiasemista varten. Loppuosa artikkelista on siinä muodossa kuin se suorien lähetyksen pohjustuksena oli.

Kalastaminen tapahtuu vain vieheitä vetämällä. Ja koska kyse on vetouistelusta, veneen pitää koko ajan liikkua. Paikallaan olevasta tai ajelehtivasta veneestä ei saa kalastaa. Kussakin veneessä saa samanaikaisesti olla pyynnissä enintään kymmenen vapaa ja kussakin vavassa enintään kaksi koukullista viehettä.

Näissä maisemissa Lammassaaren satamassa Imatralla on vetouistelun SM-kisojen keskus. Itse kilpailualue on laajalla alueella Saimaalla.

Kilpailuaika on lauantaina klo 10.00-18.00 ja sunnuntaina klo 10.00-16.00. Kilpailun alussa ja lopussa on molempina päivinä yhden tunnin siirtymäaika. Eli ISTV:n suorat lähetykset alkavat siinä vaiheessa, kun veneet ovat saapumassa tai saapuneet punnituspaikalle. Aamun lähtötohinat ja päivän muut tapahtumat näytetään suorien lähetysten sisällä insertteinä.

Sunnuntain lähetyksen lopussa ovat voittajat selvillä, sillä palkintojen jako on kisaohjelmassa merkitty alkamaan kello 19.

Kalaonnea kaikille kilpailijoille ja katsojille! Toivottavasti hyviä saaliita näkyy kuvissa!

Alla on muutama kuva kisaveneistä torstain harjoituksissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?