Murhayrityksestä selvinnyt urheilutähti pääsi vihdoin kotiin sairaalasta – näin ”Big Papi” juhlisti merkkipäivää

Julkaistu:

Baseball
Kolme baseballin World Series -mestaruutta voittanut David Ortiz on päässyt pois sairaalasta.
Baseball-legenda David Ortiz, 43, on toipunut vakavista ampumahaavoista niin hyvin, että hän on päässyt kotiin sairaalasta.

Lempinimellä ”Big Papi” tunnettu Ortiz joutui murhayrityksen kohteeksi synnyinmaassaan Dominikaanisessa tasavallassa kesäkuussa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Ortizin entinen seura Boston Red Sox kertoi hänen kotiutumisestaan maanantaina. Ortiz on pelaajauransa jälkeen toiminut Red Soxin johdon erikoisavustajana ja seuralähettiläänä.

Myös Ortiz itse kertoi maanantaina palanneensa kotiin.

– Perheeni on juhlistanut kotiinpaluutani. On korvaamatonta, että olen täällä turvassa. Kiitos kaikista rukouksista, Ortiz kirjoitti Instagramissa.

Ruokakuvia sisältäneessä päivityksessä Ortiz osoitti, että ei ole menettänyt huumorintajuaan vaikeista ajoista huolimatta.

– Harmi, etten voi pureskella ruokaa vielä, Otiz kirjoitti.
Ortizia ammuttiin kesäkuun alussa Dial Bar and Lounge -baarissa Santo Domingon kaupungissa. Viranomaisten mukaan miespuolinen ampuja oli noussut moottoripyörän selästä ja ampunut entistä baseballtähteä lähietäisyydeltä kello 20.50.

Ortizille on murhayrityksen jälkeen tehty kaksi leikkausta. Ensimmäinen leikkaus tehtiin Abel Gonzalezin sairaalassa Dominikaanisessa tasavallassa, ja toinen Massachusettsin osavaltion aluesairaalassa Bostonissa.
Uutistoimisto Reutersin mukaan ampujan kohteena ei ollut David Ortiz, vaan hänen samassa pöydässä ollut ystävänsä Sixto David Fernandez.

New York Times uutisoi, että ampujalle maksettiin teosta 400000 Dominikaanisen tasavallan pesoa, eli lähes 8000 euroa.


Ortiz pelasi MLB-urallaan Minnesota Twinsin ja Boston Red Soxin riveissä vuosina 1997–2016. ”Big Papi” voitti urallaan kolmesti baseballin World Seriesin Red Soxien riveissä. Vuoden 2004 World Seriesin voitto päätti bostonilaisseuran 86-vuotta kestäneen putken ilman mestaruutta.

Ortiz oli urallaan kymmenen kertaa mukana MLB:n tähdistöpelissä, joista viimeinen peli oli hänen viimeiseksi jääneellä kaudellaan.

Ykköspesävahtina ja ylimääräisenä lyöjänä uransa tehneen Ortizin palkintokaappi pursuaa palkinnoista. Dominikaanisen tasavallan suurpelaaja voitti seitsemän kertaan urallaan pelipaikkansa parhaimman lyöjän palkinnon ja hänet valittiin vuoden 2013 World Seriesin arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Red Sox on jäädyttänyt Ortizin pelinumeron 34.