Pyöräilyn olympiamitalisti katosi kesken Ranskan ympäriajon etapin – talli ymmällään: ”Hän vain sanoi, ettei halua puhua”

Julkaistu:

Pyöräily
Australian Rohan Dennis jätti Ranskan ympäriajonsa kesken epäselvissä olosuhteissa.
Rohan Dennisin Ranskan ympäriajo päättyi torstaina kuin seinään 12. etapin tankkauspisteellä.

Toulousesta Bagneres-de-Bigoireen kulkevasta 209,5 kilometrin etapista oltiin pyöräilty 80 kilometriä, kun Dennis jätti täysin yllättäen kisansa kesken.

Keskeyttämisensä jälkeen Dennis katosi täysin, eikä edes hänen oma tallinsa Bahrain-Merida tiennyt miehen olinpaikkaa. Talli julkaisi Twitter-tilillään tiedotteen, jonka epämääräisyys kertoi kaiken tilanteen hämmentävyydestä.

– Meidän prioriteettimme on pyöräilijöidemme hyvinvointi, joten aloitamme välittömästi tutkinnan, mutta emme kommentoi asiaa tarkemmin, ennen kuin olemme selvittäneet, mitä Rohan Dennisille on tapahtunut.Aika-ajoihin erikoistuneelle Dennisille perjantaina ajettu aika-ajoetappi olisi sopinut kuin nenä päähän. 29-vuotias australialainen voitti vuonna 2018 maantiepyöräilyn MM-kisoissa aika-ajon maailmanmestaruuden.

Dennis on voittanut myös muun muassa joukkuetakaa-ajon olympiahopeaa Lontoon olympialaisista vuonna 2012.

Bahrain-Meridan urheilujohtaja Gorazd Stangel kommentoi tallille täysin yllätyksenä tullutta keskeytystä torstaina Guardianin mukaan hämmentyneenä ja pettyneenä.

– Odotimme häneltä paljon huomenna. Päätös keskeyttää oli hänen. Yritimme puhua hänen kanssaan, mutta hän sanoi vain, ettei halua puhua, ja jätti kisan kesken, Stangel ihmetteli Guardianin mukaan.

– Hänen vointinsa ei ole huono, hän on tarpeeksi hyvä ajamaan Ranskan ympäriajon. Tällä ei ole varmastikaan mitään tekemistä hänen vointinsa kanssa.


Lopulta Dennis ilmestyi tallinsa bussille maalialueelle, mutta ei suostunut kommentoimaan keskeyttämispäätöstään medialle.

Talli ja kuljettaja julkaisivat vielä torstaina nettisivuillaan tiedotteen, jossa vahvistettiin, että australialainen ”jätti kisan vastahakoisesti kesken”, mutta syytä päätökselle ei kerrottu.

– Olen todella pettynyt siihen, että jouduin jättämään kisan kesken tässä vaiheessa. Huomisen aika-ajo oli iso tavoite minulle ja tallille, mutta ottaen huomioon tämänhetkiset tuntemukseni, päätös keskeyttää oli oikea, Dennis kommentoi tiedotteessa.

13 etapin jälkeen Ranskan ympäriajoa johtaa Ranskan Julian Alaphilippe. Kolmiviikkoinen kilpailu päättyy heinäkuun 28. päivänä Pariisissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt