Maailman vahvimmalta mieheltä käsittämätön näyte voimistaan – penkistä 401 kiloa nostanut suomalainen: ”Nuo äijät painavat 80–90 kiloa”

Julkaistu:

Painonnosto
Vuonna 2017 Maailman vahvimman miehen tittelin voittanut Eddie Hall esitteli uskomattomia voimiaan Instagram-tilillään.
Vuoden 2017 Maailman vahvin mies Eddie Hall esitteli Instagram-tilillään julkaisemallaan videolla uskomatonta voimakkuutta ja nostotekniikkaansa.

Aktiivisesti Instagramiaan päivittävä Hall julkaisi 1,3 miljoonalle seuraajalleen videon, jossa hän nostaa vinopenkistä käsipainojen sijasta suorille käsivarsille samanaikaisesti kaksi raavasta miestä.

– Painot ovat niin eilispäivää... uusi tapa on nostaa ihmisiä, Hall kirjoitti julkaisunsa saatetekstiksi.Suomalainen penkkipunnerruksen nelinkertainen maailmanmestari Fredrik Smulter pitää Hallin suoritusta kovana.

– Tietysti se on kova suoritus, nuo äijät painavat varmaankin 80–90 kiloa. Se toki helpottaa suoritusta, että pitää kiinni vöistä, mutta onhan se silti vähän raskaampi kuin nostaa käsipainoilla.

– Elävä paino on aina haasteellisempaa kuin kuollut paino, Smulter muistuttaa.

Hall on viihdyttänyt seuraajiaan samantyyppisillä tempauksilla aiemminkin. Kesäkuussa hän julkaisi videon, jossa penkkipunnerruksessa levytangon molemmissa päissä roikkui kaksi naista.– Uskon, että hän on katsonut videoon aika samanpainoiset tyypit. Jo viisi kiloa enemmän yhdellä puolella tekee levytangolla homman vaikeammaksi, joskaan ei mahdottomaksi, Smulter arvioi.

Hallin saavutuksiin kuuluu myös maastavedon hurja maailmanennätys. Hall nosti vuoden 2016 maastavedon MM-kisoissa uudeksi ennätykseksi 500 kilon tuloksen.

Jalkakyykyssä Hallin ennätystulos on 405 kiloa, ja jalkaprässissä 31-vuotias on pusertanut tuloksekseen tasan tuhat kiloa.

– Eddie on laihtunut, eikä ole yhtä vahva kuin ennen, mutta silloin kun hän oli huippuvoimissaan, olivat hänen voimansa aivan järkyttävät, Smulter muistelee.

Smulter teki vuoden 2015 penkkipunnerruksen MM-kisoissa lajin maailmanennätyksen 401 kiloa. Myös hän myöntää kokeilleensa ihmisten nostelua, joskaan ei aivan samoin kuin Hall.

– Aina välillä juhlissa on tullut nosteltua kavereita suorille käsille, mutta penkkiä ihmisten kanssa ei ole tullut tehtyä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt