Judon maailmanmestari Craig Fallon on kuollut 36-vuotiaana - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Entinen judon maailmanmestari kuoli 36-vuotiaana

Judon alle 60-kiloisten maailmanmestaruuden vuonna 2005 voittanut Craig Fallon on kuollut. Hän oli menehtyessään 36-vuotias.

Craig Fallon kuvattuna vuoden 2008 olympialaisessa Pekingissä.

16.7.2019 18:43

Judon entinen maailmanmestari Craig Fallon menehtyi maanantaina 36 vuoden ikäisenä. Fallonia jäävät kaipaamaan muun muassa hänen elämänkumppaninsa ja poikansa. Kuolinsyytä ei ole kerrottu.

Fallon on yhä viimeisin britannialainen maailmanmestaruuden voittanut judoka.

Vuoden 2005 maailmanmestaruuden lisäksi Fallon voitti myös MM-hopeaa vuonna 2003, Euroopan mestaruuden Tampereella vuonna 2006 ja judon World Cupin vuonna 2007. Hän kilpaili olympialaisissa vuosina 2004 ja 2009.

– Craigin poismeno on valtava shokki, sanoi britannialainen judon valmennuksen piirissä työskentelevä Nigel Donohue BBC:n mukaan.

– Craig on ensisijaisesti poika ja isä, sekä sukupolvensa suurin judoka. Hän oli fantastinen lähettiläs judolle ja menestynein urheilijamme kansainvälisen judon modernilla aikakaudella.

Vuonna 2011 ammattilaisuransa lopettanut Fallon valittiin Walesin judoliiton päävalmentajaksi tämän vuoden maaliskuussa.

Fallonin entinen valmentaja Fitzroy Davis kertoi tunteneensa Fallonin pitkän aikaa.

– Olen tuntenut hänet 15-vuotiaasta lähtien. Voin muistella yhteistä työskentelyämme ja kaikkia hauskoja ja lämpimiä muistoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?