Rajusti laihduttanut vapaaottelija saapui punnitukseen kamalassa kunnossa – pystyi hädin tuskin seisomaan: ”Hän meni vähän liian pitkälle”

Julkaistu:

Vapaaottelu
UFC-ottelija Aspen Ladd oli todella huonossa kunnossa perjantaina otteluaan edeltävässä punnituksessa.
Yhdysvaltalaisen Aspen Laddin on määrä kohdata lauantaina Sacramenton UFC-illan päätapahtumassa Hollanin Germaine de Randamie naisten kääpiösarjan ottelussa.

Perjantain punnituksessa Ladd näytti kuitenkin kaikkea muuta kuin valmiilta lauantain otteluun.

MMA Junkie -sivuston Twitter-tilillä julkaistulla videolla nähdään, kuinka Ladd kompuroi puntarille. Yhdysvaltalainen tärisee lavalla holtittomasti ja näyttää tuskaiselta, pysyen vain juuri ja juuri pystyssä tarpeeksi pitkään, jotta hänet saadaan punnittua.

Naisten kääpiosarjassa ottelijoiden paino saa olla enintään 135 paunaa, siis 61,3 kiloa.Video heikkokuntoisesta Laddista herätti nopeasti huomiota sosiaalisessa mediassa, mutta Ladd ei itse myöntänyt tilanteen olleen erityisen vakava.

– Nyt tunnen oloni fantastiseksi. Painonpudotus on aina hieman rankkaa, tänään erityisesti, mutta selvisin siitä. Tunnen oloni hyväksi ja olen valmis huomiseen, Ladd kertoi MMA Junkien mukaan.

Kalifornian osavaltion urheilukomissio CSAC tarkisti Laddin kunnon punnituksen jälkeen, ja on antanut tälle luvan otella lauantaina.

CSAC:n lääkäri Gary Furness kertoi ESPN:lle kamppailu-urheilusta raportoivalle Marc Raimondille, että Laddin tärinään vaikutti myös kisajännitys.

– Hän meni vähän liian pitkälle painonpudotuksessaan, mutta nestehukka ei ollut vaarallisella tasolla. Hänen elintoimintonsa olivat vakaat, ja oraalisen nesteytyksen jälkeen hän oli nopeasti taas normaalikunnossa, Furness kuvaili tilannetta Raimondin Twitter-tilin mukaan.Vuonna 2017 ensimmäistä kertaa UFC-ottelussa esiintynyt Ladd ei ollut ensimmäistä kertaa ongelmissa painorajojen kanssa.

Vuonna 2018 hänen UFC-ottelunsa Leslie Smithiä vastaan jouduttiin perumaan, koska Ladd painoi punnituksessa 1,8 paunaa (noin 800 grammaa) liikaa.

Ladd on voittanut tähän mennessä kaikki seitsemän urallaan käymäänsä UFC-ottelua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt