Urheiluväki halusi kerätä rahaa Lotta Backlundin pikkuveljen tueksi – Suomen lainsäädäntö kaatoi hankkeen heti alkuunsa

Julkaistu:

Amerikkalainen jalkapallo
Lainsäädäntö torppasi jenkkifutisväen keräyksen Calle Backlundin tueksi.
Suomalaiset amerikkalaisen jalkapallon harrastajat yrittävät auttaa entistä maajoukkuemiestä Calle Backlundia, joka odottaa Yhdysvalloissa mahdollista siirtoa Suomeen aivoverenvuodon jälkeen.

Backlundin 9. kesäkuuta saamasta sairaskohtauksesta ja keräyksestä hänen tuekseen kertoi entisen pelaajan sisko, koomikko Lotta Backlund. Hän on parhaillaan rapakon takana veljensä tukena.

Pelaajan entisen seuran Helsinki Roostersin puheenjohtaja Jenni Hakala sanoo, että Roosters on ollut yhteydessä Backlundin perheeseen.

– Haluamme olla tukemassa niin paljon kuin pystymme. Sanoman levittäminen sosiaalisessa mediassa on äärimmäisen tärkeää, Hakala sanoi.


Yhdestä kolmeen kuukautta

Roosters on pohtinut myös oman rahankeräyksen aloittamista Backlundin hyväksi, mutta ajatus törmäsi Suomen lainsäädäntöön.

– Aamulla yritin selvittää mahdollista keräystä, mutta poliisilla menee luvan käsittelyyn 1–3 kuukautta. Se on harmillista, Hakala kertoo.
Hakala on kerännyt Backlundien tueksi myös lisävoimia. Hän toivoo, että Suomen amerikkalaisen jalkapallon liitto ja seurat tulisivat mukaan levittämään sanaa.

– Laitoin keskiviikkona liiton puheenjohtajalle ja kaikille Vaahteraliigan seurojen puheenjohtajille sähköpostia, hän sanoo.


Lätkästä jenkkifutikseen

Hakala kertoi myös muistonsa Backlundista pelaajana. Hyökkäyksen isokokoinen linjamies pelasi Roostersissa neljä kautta viime vuosikymmenellä. Hän voitti SM-hopeaa vuonna 2008.

– Calle tuli meille lätkästä Max Ehlertin ja Janne Lehtisen kanssa B-junioreihin ja melkein suoraan sitä kautta edustusjoukkueeseen, Hakala sanoi.

Roostersista Backlund siirtyi Yhdysvaltoihin pelaamaan ja opiskelemaan kalifornialaiseen Chabot Collegeen vuonna 2011.

– Callen vaikutus lajiin näkyy väylänä suomalaisille pelaajille Chabotiin ja sitä kautta Yhdysvaltoihin. Hän oli yksi ensimmäisistä suomalaisista, joka pääsi sinne pelaamaan tällä vuosikymmenellä, Hakala kertoo.

IS tavoitti keskiviikkona Lotta Backlundin Kaliforniasta, mutta hän ei halunnut kommentoida veljensä tapausta.