Lotta Backlundin pikkuveli oli väkivahva maajoukkuemies, nyt hän tarvitsee kipeästi apua USA:ssa – ihmisiltä sataa tukea - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Lotta Backlundin pikkuveli oli väkivahva maajoukkuemies, nyt hän tarvitsee kipeästi apua USA:ssa – ihmisiltä sataa tukea

Isokokoinen Calle Backlund pelasi amerikkalaista jalkapalloa Suomen maajoukkueessa ja Yhdysvaltojen yliopistosarjassa. Hänen isosiskonsa Lotta on Suomessa tunnettu koomikko ja poliitikko.

Isokokoinen Calle Backlund pelasi amerikkalaista jalkapalloa Suomen maajoukkueessa ja Yhdysvaltojen yliopistosarjassa. Hänen isosiskonsa Lotta on Suomessa tunnettu koomikko ja poliitikko.

Julkaistu: 10.7.2019 20:17

Aivovaltimopullistumasta kärsinyt Lotta Backlundin veli halutaan siirtää Suomeen kuntoutusta varten. Hän on asunut Yhdysvalloissa vuodesta 2011 lähtien.

Koomikko Lotta Backlundin veli on piinaavassa tilanteessa Yhdysvalloissa.

Backlund kirjoitti asiasta keskiviikkona sosiaalisen median tileillään Instagramissa ja Facebookissa. Backlund pyysi seuraajiaan auttamaan hänen Calle-veljeään lahjoittamalla rahaa Gofundme-varainkeruutilille, jotta veli saadaan siirrettyä Suomeen ja kuntoutettua.

Keskiviikkona kahdeksan aikaan illalla Backlundin veljen auttamiseksi perustetulle Gofundme-varainkeruutilille oli kertynyt noin 30 000 dollaria (noin 27 000 euroa), ja uusia lahjoituksia tehdään kaiken aikaa. Rahoituksen tavoitesumma on 75 000 dollaria (66 600 euroa).

– Toivottavasti saat veljesi pian kotiin Suomeen. Kaikkea hyvää, Anja Tuomioja-Busk kirjoitti Gofundme-sivustolla.

– Calle kotiin toipumaan, kirjoitti Henri Koskinen.

Gofundme-sivustolla lukee, että Backlundin veljen kuntoutus kestänee kuukausia tai jopa vuosia.

Kesäkuun alussa Backlundin veli kärsi aneurysmasta eli aivovaltimopullistumasta. Hän oli koomassa yli kolme viikkoa. Varainkeruutilin kuvailussa sanotaan, että Backlundin veli löytyi 9. kesäkuuta sängystään kouristelevana eikä hän ollut tajuissaan.

Backlund kirjoitti Facebookissa keskiviikkona, että veli on nyt heräilemässä koomasta ja hengittää jo ilman hengityslaitteita, mutta hän ei voi puhua eikä liikkua.

– Sairaalan näkökulmasta hän ei ole enää hengenvaarassa, vaikka ei pysty liikkumaan eikä puhumaan. He siis aikovat kotiuttaa hänet, Backlund kertoi Facebookissa.

Veli aiotaan kotiuttaa hänen vaimonsa pieneen asuntoon, sillä hänellä ei ole amerikkalaista sairausvakuutusta.

Backlund kirjoittaa, ettei vakavasta aivovammasta voi toipua ilman ammattiapua, ja siksi veli halutaankin siirtää Suomeen.

Facebook-päivityksessään Backlund toteaa, että veljen kuljettaminen Suomeen maksaa kymmeniätuhansia euroja eikä sairastaminenkaan ole Yhdysvalloissa ilmaista. Gofundme-sivustolla kerrotaan, että Backlundit tarvitsevat rahaa nimenomaan veljen siirtämistä sekä kuntoutusta varten.

– Auta, jos voit, Lotta Backlund vetoaa Instagramissa.

Backlund on Kaliforniassa veljensä tukena parhaillaan, mutta hän ei halunnut kommentoida tilannetta Ilta-Sanomille.

Veli on muuttanut Yhdysvaltoihin vuonna 2011, ja hänellä on siellä vaimo ja lapsi.

Hyökkäyksen linjamies Calle Backlund on entinen Suomen maajoukkuepelaaja amerikkalaisessa jalkapallossa. Hän muutti USA:han alun perin pelaamaan yliopistosarjassa ja jäi sen jälkeen maahan työskentelemään turvallisuusalalla.

– Pikkuveljeni on entinen maajoukkueurheilija ja hän on vasta 30. Lääkärit sanoivat, ettei hänen kaiken järjen mukaan olisi pitänyt selvitä hengissä edes ambulanssimatkasta, mutta niin hän vaan taistelee. Jos kukaan tuosta vielä nousee, niin hän, Lotta Backlund kirjoitti Instagramissa kaksi viikkoa sitten.

Pelipaikka: hyökkäyksen linjamies

Vaahteraliigassa: neljä kautta Helsinki Roostersissa, SM-hopeaa 2008

Maajoukkueessa: viisi A-maaottelua, mukana EM-kisoissa 2010

Pohjois-Amerikassa: kaksi kautta Chabot Collegessa, jossa kaksi konferenssimestaruutta. Lisäksi valinnat konferenssin ja osavaltion tähdistöjoukkueisiin.

Sai vuonna 2013 stipendin University of Nevadaan.

Tuoreimmat osastosta