Eivätkö nämä ikinä lopu? Venäjällä jälleen uusi joukkokäry dopingista

Venäjän antidopingtoimisto Rusada jakoi kymmenelle urheilijalle 1–4 vuoden kilpailukiellot dopingista.

Kärähtäneistä venäläisurheilijoista kolme oli painonnostajia, kolme yleisurheilijoita, kolme voimanostajia ja yksi paraurheilija.

1.7.2019 18:28

Venäjä on jo pitkään ollut kansainvälisen dopingkeskustelun suurin kipupiste. Vahingoista ei ole otettu opiksi eikä viisastuttu, sillä jälleen maanantaina Venäjän antidopingtoimisto Rusada ilmoitti uudesta joukkokärystä.

Rusada ilmoitti langettaneensa kymmenelle urheilijalle 1–4 vuoden pituiset kilpailukiellot antidopingsääntöjen rikkomisesta.

Rangaistujen urheilijoiden joukossa on kolme yleisurheilijaa, kolme painonnostajaa, kolme voimanostajaa ja yksi paraurheilija.

Kuusi urheilijaa sai neljän vuoden kilpailukiellon, kolme selvisi kahdella vuodella ja paraurheilijan kilpailukiellon pituus oli yksi vuosi.

Kilpailukiellon saaneiden urheilijoiden joukossa ei tällä kertaa ollut ketään kansainvälisen tason supertähteä. Kymmenen uutta dopingtapausta kansallisen tason urheilijoilla voikin kieliä siitä, että dopingin käyttö Venäjän urheilussa on edelleen yleistä.

Dopingia ei ole saatu kitkettyä pois, vaikka Venäjä on vakuuttanut saaneensa dopingongelman hallintaan. Venäjää on useaan otteeseen vaadittu suljettavaksi kansainvälisestä urheilusta, ja toistuvat dopinguutiset antavat rutkasti pontta vaatimuksille.

Maanantaina julkistetuista kilpailukieltoon joutuneista urheilijoista nimekkäin on painonnoston EM-hopeamitalisti viiden vuoden takaa Nadezhda Lomova. Lomova oli neljän vuoden kilpailukiellon saaneiden joukossa.

Kestävyysjuoksija Artem Leonenkon viime vuonna juostut ennätykset (3 000 metrillä 7.49,28 ja 5 000 metrillä 13.27,61) ovat hyvää eurooppalaista tasoa, mutta Leonenkon piikkarit ovat seuraavat neljä vuotta, maaliskuuhun 2023 saakka, naulassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?