WWE:ssäkin vilahtaneen Häijy-Heimo Ukonselän hurja ulkomuoto vetoaa faneihin maassa kuin maassa

Julkaistu:

Showpaini
Häijy-Heimo Ukonselkä esiintyi lauantaina Raumalla.
Puna-mustaan kasvomaaliin, nahkasaapikkaisiin ja turkikseen sonnustautunut, lähes kaksimetrinen Häijy-Heimo Ukonselkä on vakuuttava näky – ei ihme, että miehellä on riittänyt showpainiuran aikana kysyntää pitkin maailmaa.

– Aktiivisimpina vuosina ottelin 40–50 kertaa vuodessa. Tämä ”kaltoin kohdellun, rujon viikingin” look on sen verran universaali, ettei se tarvitse selittelyä, Ukonselkä, oikealta nimeltään Mikko Räsänen, sanoo.

Ukonselkä debytoi showpainikehissä helmikuussa 2007. Suomen lisäksi muun muassa Iso-Britanniassa ja Ruotsissa painineella konkarilla on erityisen lämpimiä muistoja Saksasta.

– Siellä painitapahtumia järjestetään perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin, sekä viikollakin, kun lähtee hieman ajelemaan maata ympäri. Suomessa piirit kuitenkin ovat aika pienet verrattuna Saksaan ja vaikkapa Britteihin.

Harvinainen meriitti tilillä

Vaikka miehen vyöllä on jo yli 230 ammattilaisottelua, elannon tienaamiseen showpainista ei ole.

– Viikolla töissä, viikonloppuisin kehissä. Sitä se arki on. Pari vuotta sitten, kun sain toisen lapseni, piti tosin ottaa hieman enemmän aikaa perheelle.

– Ottelutahti on pienentynyt, mutta kokonaan näitä hommia tuskin koskaan lopetan. Aina jostain taas tulee se kipinä, että täytyy päästä kehiin. Ja kun lopetan ottelemisen, todennäköisesti jossain muodossa jatkan lajin parissa, Ukonselkä pohtii.


Häijy-Heimo Ukonselkä oli yksi Raumalla järjestetyn Wrestle Aid -painitapahtuman kokeneimpia tähtiä. 39 vuotta täyttävällä painijalla on tilillään yksi meriitti, joka on suomalaisilla showpainijoilla erittäin harvinainen.

– Olen ollut WWE:n palkkalistoilla. Siihen ei ole ennen minua kyennyt kuin Tony Halme, Ukonselkä naurahtaa.

– Menin Lontooseen WWE:n harjotusleirille muutaman muun eurooppalaisen painijan kanssa Robbie Brooksiden kutsumana. Siellä ne meitä piiputtivat pari päivää ja katsoivat, kenellä riittäisi kantti tosikoitoksiin.

”En ole painija, olen cateringista”

Miehen tähtihetki tapahtui 26.4.2013, kun hän pääsi tähdittämään Smackdown-lähetystä. Ottelemaan asti hän ei koskaan päässyt lajin johtavassa promootiossa, mutta tuosta reissusta ei ole jäänyt Ukonselälle kuin hyviä muistoja.

– Viimeisenä päivänä, varsinaisina tapahtumapäivänä, meille sanottiin, että ”kiitos kaikille, vaihtakaa siviilit päälle ja menkää katsomaan matsia”, olimmehan ottaneet sinä päivänä täysissä meikeissä ja puvuissa promokuvia.

– Olin jo vaihtanut farkut jalkaan, kun minulle sanottiin, että rooliasu päälle, sua tarvitaan. Ne minuutit pukukopissa olivat pitkiä, en tiennyt yhtään, mitä tulisin tekemään. Sitten minut haettiin lopulta kameran eteen.

Ukonselän roolisuoritus oli lyhyt, mutta sitäkin hauskempi.

– Minun piti kysyä Booker T:ltä, ottaisiko hän minut hommiin. Hän vastasi kysymällä, että olenko minä muka painija. Viimeinen repliikkini kuului "ei, vaan olen cateringista", Ukonselkä nauraa.

– Ehkä he halusivat nuorempia talentteja siihen aikaan, eikä tällaista ikäloppua. Oli kuitenkin mahtavaa nähdä, kuinka tuollainen WWE:n tapainen huippuorganisaatio toimii, omien sanojensa mukaan osa-aikaeläkkeellä oleva showpainija tuumii.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt