Tapio Suominen tuomittiin sakkoihin – sylki, uhkaili ja löi suksipaketilla vartijaa Ylen parkkihallissa

Julkaistu: , Päivitetty:

Urheilutoimittaja Tapio Suominen on tuomittu sakkoihin pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.
Helsingin käräjäoikeus totesi Suomisen olleen alentuneesti syyntakeinen. Hänet tuomittiin maksamaan 30 päiväsakkoa, mikä tekee hänen tuloillaan 1350 euroa. Lisäksi hän joutuu maksamaan 400 euroa korvauksia uhrilleen, Ylen vahtimestarille.

Syyttäjä oli vaatinut Suomiselle 60 päiväsakkoa pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Tuomioon johtanut välikohtaus tapahtui Suomisen silloisen työnantajan Ylen parkkihallissa helmikuussa 2018. Pahoinpitelyn ja uhkailujen kohde oli vartiointiliikkeen vartija.

Syytteen teonkuvauksen mukaan Suominen löi vartijaa suksipaketilla vasempaan käteen ja nyrkillä kasvojen alueelle. Lisäksi hän syyttäjän mukaan yritti useita kertoja lyödä ja potkia vartijaa sekä sylki useita kertoja vasten tämän kasvoja. Uhri sai haavoja vasempaan käteensä.

Syyttäjän mukaan Suominen myös uhkasi tappaa vartijan ja sanoi, että hänellä on teräase mukanaan.

Suominen on aiemmin kertonut IS:lle, että hän oli episodin sattuessa aikeissa lähteä kotiinsa Hämeenlinnaan, kun vuoroesimies oli puuttunut hänen käytökseensä.

– Vuoroesimies katsoi, että minulla oli sen verran vauhtia, että olisi viisainta ottaa hotellihuone ja ajaa kotiin vasta aamulla. Siitä alkoi sitten suunsoitto, joka huipentui näin ikävällä tavalla. Olin täysin selvin päin, Suominen kertoi IS:lle joulukuussa 2018.