Tapio Suomisen syyte: Sylki, uhkaili ja löi suksipaketilla – välikohtaus johti potkuihin Yleltä

Julkaistu:

Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään episodia, joka johti urheilutoimittajan potkuihin Yleltä.
Tunnetun urheilutoimittajan Tapio Suomisen syyte on tullut julkiseksi Helsingin käräjäoikeudessa. Suomista syytetään oikeudessa pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Tapaus sattui Suomisen silloisen työnantajan Ylen parkkihallissa helmikuussa 2018. Epäiltyjen pahoinpitelyn ja uhkailujen kohde oli vartiointiliikkeen vartija.

Syytteen teonkuvauksen mukaan Suominen löi vartijaa suksipaketilla vasempaan käteen ja nyrkillä kasvojen alueelle. Lisäksi hän syyttäjän mukaan yritti useita kertoja lyödä ja potkia vartijaa sekä sylki useita kertoja vasten tämän kasvoja. Uhri sai haavoja vasempaan käteensä.

Syyttäjän mukaan Suominen myös uhkasi tappaa vartijan ja sanoi, että hänellä on teräase mukanaan.

Suominen on aiemmin kertonut IS:lle, että hän oli episodin sattuessa aikeissa lähteä kotiinsa Hämeenlinnaan, kun vuoroesimies oli puuttunut hänen käytökseensä.

– Vuoroesimies katsoi, että minulla oli sen verran vauhtia, että olisi viisainta ottaa hotellihuone ja ajaa kotiin vasta aamulla. Siitä alkoi sitten suunsoitto, joka huipentui näin ikävällä tavalla. Olin täysin selvin päin, Suominen kertoi IS:lle joulukuussa 2018.

Lue lisää: Tapio Suomiselle syyte vartijan pahoinpitelystä – ”Tämä episodi oli irtisanomiseni peruste”.

Suominen on kertonut julkisuudessa kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstään. Pahoinpitelyjuttua käsitellään paraikaa käräjäoikeuden istunnossa.