Katso tallenne ISTV:n suorasta lähetyksestä: Ryminää Raumalla! Wrestle Aid 2019 yhdisti showpainin ja hyväntekeväisyyden

Raumalla rytisi kunnolla - eikä se ollut ukkonen - lauantaina 29. kesäkuuta, kun Wrestle Aid yhdisti amerikkalaisen ammattipainin kansainväliset tähdet ja hyväntekeväisyyden. ISTV näytti tapahtuman suorana lähetyksenä.

14.6.2019 15:49

Wrestle Aid on raumalaisen Riku Forsströmin idea. Forsström täyttää kesällä 40 vuotta ja hän on elänyt reilun vuosikymmenen yli lääkäreiden antaman elinaikaennusteen. Hänellä on Duchennen lihasrappeutuma, joka on parantamaton sairaus. Se johtaa etenevään lihasheikkouteen ja liikuntavammaisuuteen.

Amerikkalaisen ammattipainin monivuotinen ammattilainen Michael Majalahti, alias ”The Rebel” StarBuck, on yksi tapahtuman järjestäjistä.

– Olen ylpeä siitä, että voimme tuoda yhteen näin monta kansallisuutta ja huippupainijaa maailmalta auttamaan näin jaloa asiaa kuin Lihastautiliiton tekemää työtä. Riku Forsströmistä on tullut kaveri vuosien saatossa, ja näen hänen palonsa ammattipainilajia kohtaan. Se, että voimme toteuttaa Rikun pyynnöstä nämä ulkomaalaiskiinnitykset Wrestle Aidiin, on merkittävä asia ihan maailman mittakaavassa. Tämä noteerataan kansainvälisesti, Michael Majalahti vakuutti tapahtuman tiedotteessa.

Wrestle Aid -kehään nousi muun muassa yksi kaikkien aikojen kovimmista japanilaisista painitähdistä, ”The Japanese Buzzsaw” Yoshihiro Tajiri, joka kohtasi Suomen ammattipainipioneerin ja lajin Pohjoismaiden ykkösnimen ”The Rebel” StarBuckin.

Wrestle Aidissä nähtiin myös kolmen naisen ottelu, jossa Puerto Ricon Ivelisse ja Englannin Sadie Gibbs kohtasivat japanilaisen naispainilegendan Meiko Satomuran.

Rauman oma poika Toni Tamminen kohtasi Talaskankaan metallisoturin Stark Adderin ottelussa, jossa mitattiin nuoren tulokkaan kyvyt pitkän linjan veteraanin osaamista vastaan.

Hollannin jättiläinen Jurn Simmons kohtasi suomalaisen Häijy-Heimo Ukonselän hurjassa ottelussa, joka varmasti muistetaan pitkään.

Irlannin lahjakkuus Scotty Davis kohtasi Viktor Tykin, Suomen ilmiömäisimmän tulokkaan vuosiin, ottelussa, josta ennustettiin teknisen painin ja huippusuorituksen klassikkoa.

Tallenne ISTV:n suorasta lähetyksestä on katsottavissa tässä artikkelissa 26. heinäkuuta saakka.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?