Umpilisäke petti, kipuhelvetti iski: Marcus Grönholmin Niclas-pojan MM-unelma murskautui dramaattisesti

Julkaistu:

rallicross
Niclas Grönholm on kokenut viime aikoina ikäviä takaiskuja.
Rallicrossin MM-voittotaistelussa ollut Niclas Grönholm joutui jättämään kaksi edellistä kisaa väliin umpilisäleikkauksen jälkiseuraamusten vuoksi. Nyt hän palaa tositoimiin.

Kaikki näytti hyvältä vielä toukokuun alussa. Pian sen jälkeen Niclas Grönholmin, 23, haaveet rallicrossin MM-sarjan voitosta kariutuivat dramaattisesti – sairaalassa.

Rallilegenda Marcus ”Bosse” Grönholmin pojalla oli riittänyt purtavaa jo kauden kahdessa ensimmäisessä kisassa: Abu Dhabissa Niclas Grönholmin voitto vaihtui kakkostilaan kyseenalaisella tuomaripäätöksellä ja Barcelonassa hän oli finaalin toiseksi nopein kuski jääden silti epäonnen vuoksi neljänneksi. ”Bosse” Grönholmin johtaman GRX Taneco -tallin pilttuussa tunteet olivat siinä vaiheessa väkevästi pinnassa.

MM-pisteissä Niclas oli kahden kisan jälkeen joka tapauksessa yhä toisena, kunnes hänen umpisuolensa yhtäkkiä petti – vain tovia ennen kauden kolmatta, Belgiassa ajettua MM-osakilpailua. Niclas Grönholm tunsi jo pitempään voimakkaita kipuja vatsassaan, mutta sairaalaan hän hakeutui vasta, kun ne äityivät sietämättömiksi.


Akuutin umpilisäleikkauksen jälkeen Bosse Grönholm uskoi IS:n haastattelussa, että kaikki oli hänen poikansa terveyden suhteen kunnossa. Ei kuitenkaan ollut. Sairaalassa Niclakseen iski tulehdus, joka piti hänet petipotilaana lähes viikon. Kotiutumisensa jälkeen suomalaiskuski tunsi olonsa tyydyttäväksi, mutta vain hetken. Leikkauksen jälkiseuraamukset jatkoivat yhä hänen kipuhelvettiään.

– Aika kovilla tässä on oltu. Sairaalassa olen käynyt jo neljästi umpilisäkkeen puhkeamisen jälkeen, ja tietysti se on hieman säikäyttänytkin, kun on kaikenlaisia komplikaatioita ilmennyt. Kipuni ovat välillä olleet helvetillisiä, Niclas kertoo nyt.

– Oikeastaan kaikki mikä voi mennä mönkään myös meni.

Useat suomalaismiehet ovat tunnettuja siitä, että he välttelevät jääräpäisesti viimeiseen asti lääkärin vastaanotolle menemistä. Niin toimi myös GRX:n uusi tähtikuskikin.

– Jälkiviisaana voi todeta, että olisi varmaan kannattanut mennä sairaalaan heti kun kivut yltyivät, eikä vasta viime tingassa. Ehkä olisin välttynyt näiltä jälkiseuraamuksilta, Niclas sanoo.

Bosse Grönholm seurasi läheltä poikansa taistelua vaikeuksia vastaan.

– Nippe oli jossain kohtaa todella heikossa kunnossa, ja kun hän ei lisäksi pystynyt taistelemaan MM-pisteistä kahdessa viime kisassa, niin totta kai se tuntui pahalta. Hänen ajohalunsa olivat kivuista huolimatta huimat, Bosse kertoo.

Nyt viikonloppuna Norjan Hellissä Niclas Grönholm palaa MM-radalle. Lääkäriltä heltisi ajolupa alkuviikosta.

– Terveyteni suteen kaiken pitäisi olla ihan jees. Pientä paisetta siellä vielä on, mutta lääkärin mukaan ajaminen onnistuu kyllä. Oma fiilikseni on hyvä, hän sanoo.

– Kävin alkuviikosta testaamassa ajamista, ja se tuntui luonnistuvan heti mallikkaasti. Uskon, että kestän kovaa kilpailurasitusta myös fyysisesti.

Grönholm osoitti kauden kahdessa ensimmäisessä kisassa olevansa valmis taistelemaan maailmanmestaruudesta. Kahden kisan poissaolon jälkeen suomalaiskuskin MM-saumat eivät kuitenkaan enää vaikuta realistisilta. Eikä hän itsekään niihin enää usko.

– MM-voittomahdollisuuteni vaikuttavat aika toivottomilta, koska piste-ero kärkeen pääsi näiden kahden poissaolon myötä venähtämään niin suureksi. Kärkikolmikosta jokaisen pitäisi ajaa yksi nollakisa ja samaan aikaan mun pitäisi voittaa loput kisa, Grönholm sevittää.

Nyt loppukaudesta keskityn ajamaan joka kisassa voitosta, ja siihen meillä on tiiminäkin erinomaiset edellytykset. Tässä on onneksi vielä mahdollisuus taistella tallien merkkimestaruudesta. Sitä lähdetään jahtaamaan GRX:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt