Uutta tietoa pyöräilyn supertähden tehohoitoon vieneestä kolarista – ”Hirvittävän kivulias vamma”

Julkaistu:

Pyöräily
Pyöräilyn supertähden Chris Froomen vakavasta loukkaantumisesta tihkuu lisätietoja.
Ranskan ympäriajon nelinkertainen voittaja Froome, 34, loukkaantui vakavasti ennen Keski-Ranskassa ajetun Criterium du Dauphine -kilpailun neljättä etappia keskiviikkona.

Aika-ajopyörällä ajanut Froome irrotti alamäen jälkeen kätensä ohjaustangosta, koska halusi niistää nenänsä. Samalla hetkellä tuulenpuuska tarttui hänen eturenkaaseensa ja hän menetti pyöränsä hallinnan.

Britti Froome ajoi kovaa vauhtia suoraan päin tien vieressä ollutta muuria.

– Katsoimme dataa tapauksesta, ja hänellä oli törmäyshetkellä vauhtia 54 kilometriä tunnissa, Froomen Ineos-tallin päällikkö David Brailsford sanoi BBC:lle.

Froomen takana ajanut tallitoveri Wout Poels todisti tapausta läheltä ja järkyttyi syvästi.

– Se oli pahin kaatuminen, minkä olen ikinä nähnyt, hollantilainen Poels sanoi sanomalehti Het Nieuwsbladille.

– Chrisin onneksi lähellä oli ambulanssi ja muiden tallien johtajat ottivat heti tilanteen haltuun ja auttoivat häntä. Minä jatkoin ajamista. Olin tilanteen jälkeen tunnin shokissa.


Törmäyksen voimasta Froomelta murtui oikea reisiluu, lonkka, kyynärpää ja useita kylkiluita. Onni onnettomuudessa oli, että hän ei lyönyt päätään tilanteessa.

Vammoista pahin oli reisiluun avomurtuma, jonka takia Froomea hoidettiin ensin kaksi tuntia ambulanssissa tapahtumapaikalla.

Ranskalaislehti L’Equipelle puhunut kisalääkäri Gilbert Versier arvioi, että Froome menetti ainakin liran verta.

– Reisiluun avomurtuma on hirvittävän kivulias vamma, Versier sanoi.
Froome kuljetettiin keskiviikkona ensin sairaalahoitoon Roanneen ja sieltä ambulanssihelikopterilla Saint-Etienneen, jossa hänet leikattiin.

Froome on yhä tehohoidossa, mutta hänen odotetaan pääsevän tavalliselle osastolle viikonlopun aikana.

– Chris Froome on voittaja. Hän kysyi heti leikkauksesta herättyään, milloin hän pääsee takaisin satulaan. Hänen pitäisi pysyä kilpailemaan jälleen puolen vuoden kuluttua, kirurgi Rémi Philippot sanoi uutistoimisto AFP:lle Velonewsin mukaan.

Torstaina Froome sai myös hyviä uutisia. Espanjalainen Juan Jose Cobo tuomittiin kilpailukieltoon vuosina 2009–2011 tapahtuneen dopinginkäytön vuoksi.

Cobo saattaa menettää vuoden 2011 Espanjan ympäriajon voiton. Jos näin käy, Froome nousee kisan ykköseksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt